SAVRŠEN SPOJ

Kako unijeti toplinu u moderno uređen stan

17.09.2015 u 08:02

Bionic
Reading

Kada imamo većinom moderne komade namještaja, životni prostor često nam izgleda kataloški i hladno, ali uz nekoliko savjeta može djelovati prirodnije i toplo jer, na kraju krajeva, topli dom je ono za čime svi žudimo kada ga uređujemo

Da biste dobili toplinu doma u stambenom prostoru uređenom po zadnjim dizajnerskim preporukama, možete dodati detalje i komade namještaja drugačijeg stila te stvoriti savršen spoj za vas i vaše ukućane.

1. Ubacite prirodne elemente

Moderno uređen stan s puno hladnih materijala poput stolica od inoksa ili velikog staklenog stola sigurno će dom učiniti hladnim. Ubacite zato nekoliko prirodnih elemenata, kao što je drveni stolić pored garniture za sjedenje ili pak veća polica za knjige. Neka drvo bude vidljivo, a ne u nekoj boji, i stvorit će potrebnu udobnost i toplinu doma.

2. Kamin

Rijetko tko ima priliku postaviti pravi kamin u dnevni boravak, ali postoje oni lažni, čija će svjetlost odmah dočarati toplinu doma. Dodajte i manji, ali ugodan tepih ispred i činit će vam se kao da ste u ugodnom i toplom dnevnom boravku unatoč hladnijim modernim detaljima.

3. Starinski detalji su itekako poželjni

Iako vam se na prvi pogled neće svidjeti ova ideja, moderni komadi namještaja odlično se nadopunjavaju uz pokoji stari, rustikalni. Garnituri za sjedenje tako možete dodati stolicu za ljuljanje sa starinskim štihom, a pomoći će vam u tome i detalji poput drvenih okvira za fotografije ili primjerice kakva zgodna retro lampa.

4. Udobni materijali ublažit će hladnoću modernog

Dolaze hladniji dani pa će vam mekana deka dobro doći dok se odmarate jer grijanje još nije u pogonu. Takva deka ili mekani ukrasni jastuci napravit će zgodan balans između modernog i klasičnog. Deku slobodno prebacite preko jedne strane garniture ili kauča kad ju ne koristite jer ne mora sve biti savršeno, kao u katalogu.


5. Biljke

Bez živih biljaka niti jedan dom ne može biti djelovati dovršeno. Ponajviše to ovisi o tome koliko ste velik ljubitelj biljaka i imate li vremena za njihov uzgoj, ali pojedine vrste doista ne traže puno.