VAŽNO JE ZVATI SE...

Kako su sestre Kardashian zaludjele Amerikance

15.05.2012 u 08:54

Bionic
Reading

Mason, ime dvogodišnjeg sina Kourtney Kardashian, postalo je drugo najpopularnije ime za novorođene dječake u SAD-u

Njezin stil slijede mnogi, ali čini se da Kourtney Kardashian utječe i na svijet roditeljstva. Dok je Jacob već 13. godinu zaredom najpopularnije ime za dječaka u Sjedinjenim državama, ime Mason izbilo je na drugo mjesto prema podacimaameričke Social Security uprave.

To je mjesto ime Mason osvojilo nakon što je zvijezda realityja dala to ime svom sinu Masonu Disicku, kojeg je rodila u prosincu 2009, nakon što je njezina trudnoća popraćena s velikim publicitetom.

Tako je prošle godine Mason skočio s 10. mjesta i postao drugo najpopularnije ime za novorođene dječake, izbacivši Michaela s popisa prvih pet imena prvi put u 63 godina, piše Associated Press. Istodobno, Sophia je novo najpopularnije ime za djevojčice.

William je, primjerice, popularno ime za dječaka više od 100 godina i nikada nije palo ispod prvih 20. Mason je iznimka, budući je ušao u prvih 100 imena tek 1997.

Najbrže rastuće ime za djevojčice je Briella. Briella Calafiore zvijezda je realityja 'Jerseylicious' koji prati borbu stilistica u kozmetičkom salonu. Brantley je najbrže rastuće ime za dječaka, a Brantley Gilbert je pjevač koji je imao country hit 'Country Must Be Country Wide'.

'Amerikanci daju imena svojoj djeci iz svih područja – religije, od rođaka, pa čak i iz popularne kulture', objašnjava Laura Wattenberg, vlasnica web stranice Babynamewizard.com.
Wattenberg povezuje trendove davanja imena s datotekom o našoj kulturi. 'Danas je nemoguće ući u trgovinu da ne saznate o obitelji Kardashian više nego što ste očekivali. To je realnost', kaže.

Ipak, primjećuje da roditelji sve više imena djeci daju iz Starog zavjeta. 'Iako su još uvijek popularna imena iz Novog zavjeta – Ivan, Josip, Marija, Elizabeta - sve popularniji postaju Jacob, Noah, Elijah i Joshua.'