SMRDI, SMRDI, UŽASNO SMRDI

Kako se riješiti neugodnog mirisa iz hladnjaka

20.09.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Iz hladnjaka se širi neugodan miris? I za taj problem postoji jednostavno rješenje. Nakon što ste identificirali i otklonili njegov uzrok morate se riješiti i mirisa koji će u suprotnom još neko vrijeme dominirati hladnjakom

Nakon što ste otvorili vrata hladnjaka zapuhnuo vas je neugodan miris. Kome se to nije dogodilo? Dovoljno je da u dnu police ili ladice zaboravite komad sira, salame ili povrća i šteta je počinjena. Najvažnije je pronaći izvor neugodnih mirisa, očistiti policu i onda se uhvatiti u koštac sa samim mirisom koji će u protivnom još neko vrijeme dominirati hladnjakom.

Najbolji saveznik u tom slučaju je soda bikarbona. Prvo obrišite police, ladice i stijenke hladnjaka otopinom koju ste napravili od litre tople vode i jedne velike žlice sode bikarbone.

Dobro je ostaviti malu posudu sa sodom bikarbonom u hladnjaku nekoliko dana kako bi do kraja neutralizirala neugodne mirise. To je dobro i inače staviti u hladnjak, pogotovo ako u njemu imate povrće s jačim mirisom poput mladog luka, poriluka ili kupusnjača.

Kako biste spriječili pojavu neugodnih mirisa, redovito čistite hladnjak i prebrišite sve površine vlažnom krpom umočenom u otopinu sa sodom bikarbonom te ga zatim prebrišite suhom krpom.