IT NIJANSE

Kako proljetnim bojama istaknuti oči?

18.03.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Zanemarite svoj 'make-up bonton', eksperimentirajte osvježavajućim nijansama i izazovnim kombinacijama sjenila

Iako su se neutralne palete nametnule kao predvodnice sezone, vizažisti pozivaju na igranje nešto smjelijim nijansama sjenila. Čak i one koje zaziru od 'papagajskih' nijansi, ne bi trebale strahovati od kolorističkih eksperimenata.

Zašto? Zato što se suvremena sjenila mogu aplicirati u slojevima, čime sami određujete intenzitet boje, a razvijene su i nove teksture, kao što su pjenaste, želatinozne, kremaste i tekuće koje su namijenjene baš laicima.

Prema nepisanom 'make-up bontonu', nijansu sjenila trebalo bi prilagoditi boji očiju koristeći kontrastne i komplementarne boje. No vizažisti predlažu odstupanje od tog nepisanog pravila.

Recimo, u ljupkim kutijicama monosjenila Lancôme Ombre Hypnôse In Love krije se šest nijansi koje imaju odlike profesionalnog 'bojača' za kapke: mekoću, suptilnost, postojanost i intenzivne pigmente. Za magičan efekt dovoljan je samo jedan potez. Ako koristite izrazito pigmentiranu nijansu, ne morate je nanositi preko cijelog kapka. Aplikatorom kosog ruba nanesite sjenilo duž gornje linije kapka kao tuš ili njime osjenčajte donji kapak, tik uz korijen trepavica, pa ga razmažite.

Paleta sjenila YSL Pure Chromatics pod prirodnom ili umjetnom rasvjetom svjetluca se kao da je obasjana reflektorima. Srž teksture čine mineralni pigmenti koji ne samo da jamče postojanost i optimalnu razmazivost, već imaju i njegujuća svojstva. Istodobno su pravi mali pomlađujući tretman i melem za kapke. Osim bojama, međusobno se razlikuju i teksturom u pudrastoj, sjajnoj i metalik varijanti. Iako je riječ o intenzivnim pigmentima u formi koncentrata, formula na bazi vode jamči optimalnu količinu boje.