12 SAVJETA

Kako prebroditi gadnu prehladu

29.10.2018 u 18:46

Bionic
Reading

Počeli ste kašljati, šmrkati, a pred očima vam se muti? Sezona je prehlada, pa se ne biste trebali previše iznenaditi, no ako nemate ideja što učiniti kako biste si olakšali neminovno liječenje i oporavak, imamo nekoliko zgodnih savjeta za vas

Nema sumnje da već ležite ili sjedite u pidžami umotani u dekicu i gledate nešto na televiziji. Evo što još nije naodmet učiniti:

Pijte puno tekućine. Voda je potpuno prihvatljiva, alkohol nikako. Slobodno si napravite čaj, no nemojte žuriti i odmah ga piti – vrućinu je bolje udisati i tako otvoriti začepljene dišne kanale.

Jabučni ocat navodno također pomaže s čišćenjem sinusa i dišnih putova, pa možete pokušati otrpjeti jednu staviti jednu žlicu u čašu vode i to popiti.

Pokušajte spavati više nego inače i redovito perite ruke.

Opustite se uz omiljenu glazbu, po mogućnosti u kadi punoj ugodne tople vode i okruženi mirisima koji olakšavaju disanje.

Pogledajte koji film koji vam je promakao jer niste imali vremena.

Pročitajte knjigu koju nikako da započnete ili završite.

Uživajte u juhama. Ne morate puno žvakati, a dobivate neophodne hranjive tvari bez poteškoća kod gutanja.

Nabavite cink koji navodno skraćuje vrijeme oporavka, ali nemojte pretjerivati, već se držite uputa.

Pokušajte meditirati i razbistrite um. Joga je također dobar način da se istegnete, pod uvjetom da imate snage za to.

Isplanirajte putovanje. Sad napokon imate dovoljno vremena malo razmisliti kamo biste htjeli ići, kad i koliko će vas to koštati.

Ako imate ovlaživač zraka, sad je vrijeme da ga koristite. Višak vlage u zraku olakšat će vam disanje i smanjit isušivanje kože.

Kad napokon ozdravite, prikrijte crvenilo oko nosa sa šminkom. To bi trebalo biti dovoljno da sakrijete činjenicu kako ste potrošili nekoliko kutija papirnatih maramica u zadnjih tjedan dana.