STOP PRIŠTIĆIMA I AKNAMA

Kako pravilno njegovati problematičnu kožu

04.04.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Njega masne kože sklone pojavi prištića i akni zahtijeva adekvatnu njegu, nerijetko pod nadozom dermatologa. Stoga je pravilna njega koja zahtijeva puno discipline osnova svake terapije

Jedan od glavnih uzročnika pojave akni su prije svega hormonalne promjene i genetske predispozicije, a prehrana i stres također igraju važnu ulogu te prekomjerna težina. Brojke govore da je oko 85 posto osoba u dobi od 11 do 30 godina pogođeno aknama. Probleme s aknama danas ima gotovo polovica svih žena u dobi od 21 do 30 godine, četvrtina žena u dobi od 31 do 40, 12 posto žena u dobi od 41 do 50 godina, a na njih nisu imuni ni muškarci.

Koža sklona aknama uglavnom je prilično masna budući da se radi o prekomjernom lučenju sebuma. Zbog toga je takva koža sklona pretjeranom razmnožavanju bakterija koje se i inače nalaze na koži. No u ovakvoj situaciji one uzrokuju iritacije budući da se začepljuju folikuli pa dolazi do upale povećanih lojnih žlijezda.

Simptome pogoršava neadekvatna higijena kože, primjena neodgovarajućih kozmetičkih i toaletnih proizvoda kao i neke bolesti. Javljaju se u pubertetu, a nerijetko se pojavljuju u odrasloj dobi, najčešće kod žena. (Linija Avene Triacneal Expert specijalizirana je za trajne nepravilnosti i ožiljke od akni te pojavu akni u odrasloj dobi.)

Simptome akna pogoršava prehrana koja obiluje mliječnim proizvodima, ugljikohidratima, a na njih utječe i pušenje, teška šminka te komedogeni proizvodi za njegu kože. Njihovo liječenje ovisi prije svega o njihovu intenzitetu, a pravilna njega osnova je svake terapije dok se u težim oblicima akni propisuju i antibiotici. Potrebno je stoga zatražiti savjet dermatologa već u ranoj fazi nastanka akni, jer ih jedino tako možete djelotvorno izliječiti i spriječiti pogoršanje simptoma koji nerijetko rezultiraju trajnim ožiljcima.

Isto tako je važno strogo se držati određenih pravila njege lice. U prvom redu to se odnosi na samo umivanje, no pritom se lice uvijek mora umivati isključivo mlakom vodom, ne prehladnom i ne prevrućom jer to samo pogoršava akne. Tijekomumivanaj preporuča se koristiti proizvoda koji čiste lice i smanjuju količinu sebuma na njemu. La Roche Posay Effaclar H, krema za pranje lica nježno čisti, pročišćava i umiruje kožu te vraća osjećaj ugode. Za čišćenje masne i problematične kožisklonoj nastanku akni namijenjen je i gel Avene Cleanance koji nježno uklanja nečistoću i prekomjernemasnoće poštujući prirodnu ravnotežu i pH kože. Gel Nivea Wash Off za umivanje lica antibakterijska je formula s ekstraktom magnolije uklanja šminku s lica te pomaže u prevenciji nastanka mrlja.

Prištići se ne smiju se istiskivati jer se na taj način stvaraju ožiljci. Treba ih pustiti da prirodno zacijele. Stoga je dobro na njih nositi proizvode poput Uriage Hyseac SOS paste, ciljane noćne njege koja ubrzava sazrijevanje i suši prištiće. Djeluje antibakterijski i sprečava nastajanje ožiljaka. Gel SVR Lysalpha Cicapeel koncentrirani je tretman namijenjen umanjivanju vidljivosti postojećih i sprečavanju pojave novih ožiljaka od akni. Uriage Hyseac pročišćavajuća maska namijenjena je masnoj i koži sklonoj aknama. Sužava pore i matira kožu, apsorbira višak sebuma te daje zdrav i čist izgled kože lica.

Preporučuje se lice čistiti micelarnim vodama namijenjenim masnoj i problematičnoj koži sklonoj nastanku akni jer nježno uklanjaju nečistoće s lica i skida šminku te pomaže smanjiti prekomjernu masnoću (micelarna voda Uriage, micelarna voda Avene Cleanance)

Na lice sklono pojavi prištića i akni treba nositi isključivo nekomedogene proizvode za njegu i šminku. Emulzija Uriage Hyseac 3-regular, krema za masnu kožu i kožu sklonu aknama djeluje trostruko; protuupalno, keratolitičko i protiv nesavršenosti kože lica. Sužava pore, matira i brzoupijajuće je teksture fluida. Krema Effeclar Duo iz La Roche Posaya smanjuje jače izražene nepravilnosti, odčepljuje blokirane pore i korigira i sprečava crvene i smeđe mrlje na koži. SV Lysalpha matirajuća krema za lice za mješovitu i masnu kožu sklonu aknama rješava problem viška sebuma i matira ten. Emulzija hidratantne i nemasne teksture Avene TriAcnéal Expert tretman je za trajne nepravilnosti i ožiljke te pojavu akni u odrasloj dobi, lako se upija u kožu, koja postaje glatka, vidljivo užih pora i bez masnog sjaja.

Poklanjamo Uriage Hyseac pročišćavajuće maske za lice!


Poklanjamo Avène proizvode za njegu problematične kože!