ZA VELIKI DAN

Kako odabrati vjenčanicu iz snova?

25.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako osjećate pritisak da pronađete vjenčanicu iz snova i mislite da ćete poludjeti, ne brinite se. Stručnjaci i mladenke koji točno znaju kako se osjećate podijelili su savjete za pronalaženje savršene vjenčanice. Proučite trikove, opustite se i potrošite više vremena na planiranje ostalog; primjerice, na degustaciju svadbene torte

Zakažite termin za isprobavanje vjenčanice ujutro

Tko rano rani… i u ovom slučaju će se ta poslovica pokazati točnom. Ujutro će osoblje salona biti svježe i neće biti umorno od desetaka klijentica, salon će biti manje krcat i dobit ćete punu pažnju prodavačice.

Potrudite se da pronađete najbolji kroj vjenčanice za svoju figuru
Detalji su, naravno, važni: niske perli kao dugmad na leđima i dobro postavljeni nabori razlikuju dobru i sjajnu vjenčanicu. No prije nego što odaberete pojedinosti odredite koji vam kroj najbolje stoji. Nemojte slijediti trendove, nego se fokusirajte na svoj stil i kroj koji najviše ljubi vašu figuru.

Ne zaboravite gornji dio vjenčanice
Umirete za dugom, prekrasnom vjenčanicom s ludim rubom i volanima? Zapamtite ipak da je top haljine ono što će ljudi najviše primijetiti i što će se vidjeti na većini vaših svadbenih fotografija.

Nemojte odabrati vjenčanicu samo zato što je taj tip u modi
Trendy vjenčanice neće nužno proći test vremena; prolistajte albume prijateljica i rođaka pa ćete se uvjeriti u to. Vjenčanica bi trebala biti bezvremena, a ako se osjećate seksi i glamurozno u haljini koja ima kombinaciju modernih i tradicionalnih elemenata, znajte da ste osvojili bingo. Vaša vjenčanica je ono što nikada neće izaći iz mode.

Donesite fotoaparat u salon vjenčanica

Budite kao Cher Horowitz (lik iz 'Cluelessa') i fotografirajte potencijalne vjenčane haljine. Nije dovoljno samo zrcalo, jer zrcala služe da prodaju haljine, a fotografski aparati ne lažu.

Isprobajte što više vjenčanica…
Kad tijelo uđe u haljinu, ona će dobiti drugi oblik i izgled. Isprobajte barem dvadesetak vjenčanica. Kao što ste trebali vremena da pronađete muža, tako vam treba neko vrijeme da biste pronašli savršenu haljinu.

…ali nemojte ih isprobavati previše
Ne pokušavamo vas zbuniti. Samo znajte da ćete se u 90 posto slučajeva vratiti u prvi salon u kojem ste pronašli omiljenu haljinu. Vjerujte svom instinktu.

Nemojte dovoditi publiku u salon

Rezultat je često negativan jer će vas umoriti previše različitih mišljenja, stavova i ukusa. To je vaš dan pa sami birajte svoju haljinu.



Nosite prekrasan grudnjak na isprobavanje vjenčanice

Na probama vjenčanica provest ćete puno vremena u donjem rublju. S novim i lijepim grudnjakom osjećat ćete se bolje nego u otrcanom bež grudnjaku koji imate već dvije godine.

Ne ludujte zbog broja vjenčanice
Vjenčanice su dva ili tri broja veće od uobičajenog konfekcijskog broja. Obratite pozornost na to kako izgledate, a ne na veličinu koja je na etiketi.

Postavljajte puno pitanja dok isprobavate vjenčanicu

Trebate postavljati pitanja osoblju salona, ali i samoj sebi: Mogu li u toj haljini izdržati cijeli dan i večer? Osjećam li se lijepo, sigurno i udobno? Mogu li plesati u haljini? Mogu li sjesti? Jesam li opterećena nekim dijelom tijela koji se ističe u njoj? Haljina može biti prekrasna, ali ako se ne možete pomaknuti u njoj, bit ćete zarobljeni poput mumije cijeli dan i noć, savjetuje časopis Glamour. A to mora biti vaša noć…