SAVJETI MODNIH BLOGERICA

Kako kupovati u Zari ako imate obline i koji kilogram viška

25.01.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Meka brze i povoljne mode, mnogima omiljena Zara, dobila je kritiku od jedne španjolske djevojke da u trgovinama teško pronalazi krpice većih brojeva što nije samo njezin problem

Nakon što se nedavno 18-godišnja Španjolka Anna Riera javno pobunila protiv Zare jer najčešće kod njih ne može naći odjeću broja većeg od L te pokrenula peticiju da na police stavljaju i ostale veličine, neke od najpoznatijih modnih blogerica otkrile su za Who What Wear što birati od njihove odjeće ako imate obline i koji kilogram viška.

Kupujte pleteno, izbjegavajte TRF kolekcije

Blogerica Tanesha Awasthi tako kaže da uvijek gleda Zarine krpice na odjelima pletenine te kaputa, jakni ili balonera. Pletena haljina ili vesta su blago rastezljive, a komadi poput kaputa ili jakni najčešće su predimenzionirani i veći jer idu na slojeve odjeće pa je lakše pronaći odgovarajući broj. Liniju TRF izbjegava u širokom luku jer njihov je dizajn uvijek uskih krojeva.

[New on the blog] My fave top layer, LINKED in BIO | http://liketk.it/2oSYU #casualstyle #outfitideas #ponytail #offshoulder #TaneshaStyle

Fotografiju objavljuje T A N E S H A A W A S T H I (@taneshaawasthi)


Tanesha se svrstava u kategoriju plus size, ali smatra da je uža u gornjem dijelu tijela i zato joj najčešće pristaju tunike ili majice XL veličine. Kako već poznaje veličine i vrste tkanina, ponekad joj je lakše kupiti online ono što joj zapne za oko jer imaju bolju ponudu veličina nego u samim trgovinama.

Ne zaobilazite muški odjel

Još jedna modna blogerica, Margie Ashcroft, ima podvojene osjećaje o Zari jer puno joj se toga sviđa i ima povoljnu cijenu, ali ne prodaje se u XXL veličini. Zato automatski traži lepršave i široke krojeve odjeće. Ove su sezone, stoga, za žene s viškom kilograma bile idealne široke haljine koje su otkrivale ramena, maksi krojevi, a sada su u trendu i široke košulje.


Njezin je trik, pak, da često obiđe i muški odjel jer moda je posljednjih godina toliko univerzalna da ondje pronalazi sjajne komade u veličini koja joj odgovara. Upravo joj se tako posrećilo s hit bomber-jaknom. Njezina potraga za krpicama u Zari uvijek je online jer kaže kako još nikada nije našla ono što joj se sviđa u samim trgovinama. Zara je ne tako davno uvela limitirane kolekcije plus size veličina isključivo online pa uvijek prati kada će biti u prodaji.

Ili počnite od modnih dodataka

Franceta Johnson, također, je modna blogerica koja nosi plus size veličine i za nju je Zara odlična polazna točka kada traži modne dodatke. Kada kupuje njihovu odjeću, gleda vrstu tkanine i kroj pa bira rastezljive komade koji su predimenzioniranih krojeva, a to su obično tunike, haljine, dugačke jakne ili veste. Čak i nakon što je smršavjela, Franceta kaže kako nije lako naći nešto veće brojeve, osim S, M ili L u samim trgovinama.