HITNA (SAMO)POMOĆ

Kako konačno prestati misliti na bivšu ljubav?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.12.2011 13:49
  • Objavljeno 27.12.2011 u 13:49
žena depresija tuga

žena depresija tuga

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Grčevito mentalno i emotivno držanje za bivšu ljubav ozbiljno može ugroziti vašu ljubavnu budućnost, stoga dobro razmislite o sebi i svojim navikama

Nikako ne možete zaboraviti svojega bivšeg dečka iako već nekoliko godina niste zajedno? Sve nove muškarce koje upoznajete uspoređujete s njim? Ako ste potvrdno odgovorile na ova dva pitanja, onda ste u prilično ozbiljnom problemu. No, srećom, lijeka ima – kako za vas, tako i za mnogobrojne druge žene koje muče isti problemi


Nina Grunfeld, psihologinja i voditeljica radionica pod nazivom 'Life Clubs', otkriva da se neke žene grčevito drže stare ljubavi jer im to stvara osjećaj da su važne. Također, kako pojašnjava stručnjakinja za Daily Mail, mentalno i emotivno držanje za bivšega dečka stvara osjećaj drame u životu, što neke ljude održava živima.

Ako malo bolje razmislite, i same ćete uvidjeti da o bivšem dečku najčešće razmišljate kad vam je dosadno ili kad ste već u nekom depresivnom razdoblju života. 'Kada prošlost zauzima previše vaše sadašnjosti, ugrožavate budućnost i sve ono što očekujete od nje', upozorava Nina.

Psihoterapeutkinja Tara Springett autorica knjige 'The Five-Minute Miracle', za žene koje nikako da pobijede u borbi s duhovima prošlosti, ima i neke konkretne savjete. Primjerice, zamislite sebe u balonu koji trebate ispuniti pozitivnim emocijama i pozitivnim osobama iz svojega života koje se pažljivo i s puno nježnosti brinu za vas. Potom zamislite neprežaljenog ljubavnika u drugome balonu koji je također ispunjen pozitivnim emocijama i ljudima.

Ta vježba vizualizacije, ako je redovito prakticirate, izvući će na površinu mnoge emocije. Neke neće biti ugodne, ali i njih morate proživjeti. Prisjetit ćete se svih negativnosti, mogle biste biti ljute i tužne… Sve je to dio procesa iscjeljenja i otpuštanja. Nakon nekog vremena shvatit ćete da vaš princ na bijelom konju i nije bio princ. Tako oslobođene pripremit ćete se za nekoga tko je zaista vrijedan vaše ljubavi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi