LEGENDARNE STARKE

Kako kombinirati kultne tenisice kad više niste u 20-ima

22.02.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Iako su se počele proizvoditi prije više od 100 godina, kultne starke, odnosno model Converse Chuck Taylor All Star, ni ne pomišljaju na mirovinu

Iako su trendovi unazad nekoliko godina uglavnom isticali tzv. ružne tenisice glomaznog izgleda ili one naglašenog sportskog dizajna, čini se da ništa ne može ugroziti popularnost prepoznatljivih tenisica koje svaki stajling čine posebnim.

Chuck Taylor All Star pojavile su se još 1917. i u to vrijeme bile su usko vezane uz sport te bi rijetko tko mogao predvidjeti da će ove kultne tenisice s potpisom košarkaša ući i u modnu legendu.

  • +6
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tenisice s buntovnom notom lako se uklapaju u svaki stil i pristaju svima, stoga ne čudi to da ih obožavaju zaljubljenice u modu u 20-ima, kao i one u 50-ima.

Viđali smo ih tako na stopalima mnogih poznatih zaljubljenica u modu, poput Jessice Albe, Kaie Gerber, Miley Cyrus, Diane Keaton, Olivije Wilde, Leni Klum, Avril Lavigne, Diane Keaton, ali i američke potpredsjednice Kamale Harris...

Dostupne u bezbrojnim varijantama (visoke ili niske) i po pristupačnoj cijeni, savršen su dodatak svakom proljetno-ljetnom stajlingu pa ih možete lako kombinirati i s haljinama, suknjama, traperom, minicama, vrućim hlačicama, jogger hlačama, tajicama...

  • +14
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Porastom popularnosti sportske odjeće i obuće, što je nesumnjivo potaknula i pandemija, tenisice su postale sastavni dio naše garderobe i više ih ne nosimo samo kad idemo u prirodu ili na trening.

Udobnost i funkcionalnost učinili su ih pravom investicijom, a kultne starke doista su dobra modna investicija.

Alessandra Ambrosio i Kendall Jenner također ne izlaze iz starki te ih s puno stila kombiniraju s trapericama dok ih omiljena plus pedeset influencerica Carmen Gimeno nosi i sa sakoima, suknjama i haljinama...

Ako mislite da nisu prikladne za one iznad 40 godina, donosimo još nekoliko zanimljivih ideja za cool stajlinge za koje ćete pouzdano dobiti brojne komplimente.

Ove tenisice odlično izgledaju i s trendi širokim hlačama, oversized sakoima, odijelima...

Doista nema strogih pravila: sjajno se sljubljuju i s trenutačno popularnim udobnim modelima traperica nadahnutima 90-ima, poput bootcut krojeva, trapezica ili baggy varijanti.

Pa ako niste sigurni koje tenisice odabrati za proljetno/ljetnu sezonu, starkama sigurno nećete pogriješiti jer ovaj neuništivi model viđat ćemo još dugo na gradskim ulicama.