prodaje se na aukcijama

Kako je ova obična platnena torba postala jedan od trenutno najtraženijih komada

12.10.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Otkako je na modnu scenu stigao Sezane, francuski chic često postižemo romantičnim komadima iz ovog pariškog brenda. Jedan pametan potez njegove vlasnice učinio je da vrlo brzo postane prepoznat na ulicama, a ujedno je učinila nešto sjajno za okoliš

U vrijeme u kojem svi pokušavamo reducirati korištenje plastike, okrećemo se platnenim torbama za šoping. Osim što ih često ubacimo u svoje 'glavne' torbe za slučajeve 'ako svratim do dućana', njima često otkrivamo i nešto o sebi, pa se tako na platnenim torbama često nalaze šaljive poruke, otisak nekog poznatog remek-djela, znak omiljenog nam benda i slično. Potencijal platnene torbe još prije 15 godina prepoznala je osnivačica pariškog brenda Sezane i prepustila platnenoj torbi značajan posao!

Prije petnaest godina, kada je Morgane Sezalory odlučila pokrenuti svoj Sezane, željela je pronaći način da svakom kupcu pruži uspomenu, nešto kao zahvalu za povjerenje u njezin brend. Svjesna utjecaja koji imaju torbe, odlučila se za održivu lanenu vrećicu koja bi mogla istovremeno izvršiti dva zadatka: zamijeniti plastične vrećice i odraditi marketing.

'Razmišljala sam - u redu, Pariz je malen, pa ako imate nešto što je vrlo vizualno, a sve djevojke to imaju... Ako ne znate marku i vidite nekoga da nosi nešto jako cool nekoliko puta u istom tjednu, u jednom ćete trenutku pomisliti: što je to? Pogledat ćete i završiti na web stranici', objasnila je Sezalory svoju ideju.

Nakon više od desetljeća ta se ideja pokazala vrlo uspješnom!

Obožavateljice njezinog brenda izuzetno cijene ove torbe, čak toliko da su postale svojevrsni statement komadi.

Potraga za platnenim torbama Sezane aktivnost je koju prakticiraju mnoge žene, uz želju da skupe različite primjerke jer brend često surađuje s raznim kreatorima i kompanijama. Ovi komadi ponekad osvanu u grupama na Facebooku ili na francuskoj web stranici za male oglase Leboncoin, a česte su i objave u kojima obožavatelji traže određene torbe da bi upotpunili svoju kolekciju.

Za torbe iz ograničene serije kolekcionari će ponuditi gotovinu ili neku zamjenu, a cijene se zanimljivo kreću. Dok je poneke 'uobičajenije' torbe moguće pronaći i za desetak eura, za onu nastalu suradnjom s brendom Farm Rio morali bismo izdvojiti i više od 130 eura.

I činjenica je, tvrdi Elle, da se na ulicama Pariza već više od desetak godina platnena torba Sezane nametnula kao nenapadni trend, a sjajno je to što je komad toliko prilagodljiv da prati dame kroz razna životna razdoblja: od torbe u kojoj se nose školske bilježnice pa do one u kojoj se nalaze dječje igračke za parkić.

ZAVODLJIVA izdanja

Zbogom grudnjaku: Poznate dame izazvale senzaciju u prozirnim komadima

Pogledaj galeriju