IDENTIČAN UKUS

Kako je Meghan Markle pronašla modni uzor u Angelini Jolie

04.09.2018 u 13:36

Bionic
Reading

Vojvotkinju Meghan Markle već mjesecima nazivaju novom modnom ikonom koja je donijela dašak osebujnosti u stroga kraljevska pravila odijevanja. I dok ona reda skupocjene stajlinge od kojih zastaje dah, modni stručnjaci primijetili su veliku sličnost u načinu odijevanja nje i poznate glumice Angeline Jolie

Modni znalci malo su pomnije proučili stil Meghan Markle i došli do zaključka kako novopečena vojvotkinja ima mnogo sličnosti s glumicom Angelinom Jolie. Dvije Amerikanke dijele isti ukus kada je riječ o skupocjenim krpicama, dizajnerima te klasičnim komadima. Evo koje je modne savjete vojvotkinja Meghan naučila od nešto iskusnije kolegice Jolie.

1. Dizajn otvorenih ramena

Osim što djeluju izuzetno elegantno, haljine ili bluze otvorenih ramena dat će vašem izgledu dozu profinjenosti i ženstvenosti. To je još prije mnogo godina prepoznala holivudska zvijezda Angelina Jolie te vrlo često nosi ovakve krojeve haljina. U takvim su izdanjima posebno naglašene ključne kosti, u ovom slučaju itekako vidljive kod izuzetno mršave Jolie.

Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Otkako je stigla u kraljevsku obitelj, i Meghan je mnogo puta odabrala ovakve krojeve koji su je vrlo brzo pretvorili u pravu damu. Između ostalog, na dan vjenčanja nosila je haljinu francuske modne kuće Givenchy otvorenih ramena, a takvi su krojevi uskoro postali njezin zaštitni znak.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

2. Mala crna haljina

Držeći se one 's malom crnom haljinom nikada nećete pogriješiti', Angelina Jolie pokazala je da igra na sigurno, a slično se može primijetiti i kod Meghan Markle.

Obje dame mnogo su puta na crvenom tepihu, ali i na raznim ostalim događanjima odabrale provjerenu kombinaciju crne jednostavne haljine, uz što su kombinirale decentne modne detalje i nakit, a pritom je do izražaja došla njihova prirodna ljepota.

3. Nude nijanse za važne događaje

Tamnoputim ljepoticama nude nijanse sjajno pristaju, pa se toga u određenim situacijama sjete Meghan i Angie. Slučajnost ili ne, obje su dame za važne događaje birale upravo svjetlije tonove haljina i to krutoga kroja. Angelina je za premijeru svog filma 'Unbroken' prije četiri godine odjenula bež klasičnu haljinu s dodatnim plaštem u obliku zatvorene pelerine preko ramena.

Gotovo identično izdanje primijetili smo na 37-godišnjoj vojvotkinji ovoga lipnja, kada je s kraljicom Elizabetom II imala prvi samostalni angažman. Givenchyjeva nude kreacija itekako je podsjetila na haljinu u kojoj je na crvenom tepihu zablistala Angelina.

  • +13
Kraljica Elizabeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

4. Cijeli crni outfit

Američku glumicu bez pretjerivanja mogli bismo nazvati kraljicom crnine jer u većini slučajeva bira upravo outfite crne boje i to bez detalja ijedne druge boje. Slojevito odijevanje u takozvani all black outfit Angelini stoji izuzetno dobro, a očito je prednost ovakvih stajlinga prepoznala i supruga princa Harryja.

Ona je prošle zime, nakon preseljenja u London, nekoliko puta odabrala stajlinge crne boje od glave do pete i za to dobila brojne pohvale modnih kritičara.

5. Monokromatski detalji

Za svoj prvi službeni angažman izvan Britanije, tijekom posjeta Sjevernoj Irskoj, Meghan Markle odabrala je crno odijelo s bijelom bluzom. Iako je time prekršila kraljevski protokol i pravila odijevanja, vojvotkinja je izgledala sjajno u poslovnom izdanju.

  • +8
Meghan Markle u crnom odijelu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Monokromatski detalji i poslovni look nisu rijetkost ni kod već spomenute holivudske ljepotice Angeline Jolie te ih bira u raznim situacijama. Crna odijela začinjena bijelim detaljima čest su odabir slavne glumice.