BUDITE LUKAVI

Kako do spontanog seksa

06.10.2009 u 09:09

Bionic
Reading

Mnogi parovi koji su već godinama zajedno seksaju se prema isplaniranome rasporedu. Samci se seksaju kad upoznaju nekoga privlačnog. Sve je to dobro jer bolje je imati nekakav seks nego nikakav. Ipak, ako ćemo iskreno, priznat ćete da vam katkada nedostaje spontanosti. Kako je ponovno pronaći?

Nema ničeg boljeg od spontanog seksa. Sjećate se toga? Ono kad ste se hvatali u zagrljaj bez planiranja i bez razmišljanja? To ponovno može postati vaša stvarnost, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga pomoću kojih ćete ponovno dovesti spontanost u svoj seksualni život.

1.Tražite 'istraživačkog' ljubavnika
Ovo je savjet za one koji se još nisu skrasili u vezama. Seksologinja Helen Fisher testirala je romantičnu kemiju kod 30.000 samaca. Otkrila je da se iza uspješnih veza skriva ravnoteža četiri kemijska spoja u mozgu. Ta ravnoteža utječe na osobnost pojedinca koja onda utječe na kompatibilnost. Ljudi skloni istraživanju pod velikim su utjecajem dopamina. Oni su skloni otkrivanju novoga, spontani su i uživaju u riskantnim situacijama. Takve odlike rese sjajnog ljubavnika.

Proširivanje shvaćanja spontanosti donosi više prilika za spontani seks
2.Pristupite intimnosti kao avanturi
Razmislite o načinima na koje možete biti zaigrani u javnosti. Zgrabite prvu priliku koja vam se pruži i zgrabite partnera s kojim ćete to podijeliti. Oprez je nužan, ali baš zbog rizične situacije seksualna igrica bit će neodoljiva. Dodavanje novih elemenata rutini uzbudit će oba partnera i sasvim sigurno rezultirati boljim seksualnim životom.

3.Nosite kondome
Želite spontani seks, ali ne želite se razboljeti. Kondomi su nužni i uvijek ih nosite sa sobom. Da, možda nisu romantični, ali su potrebni. Ovaj savjet posebno vrijedi za samce koji se upuštaju u seks s ljudima koje možda ne poznaju dovoljno dobro. Dakle, kondomi su obavezni!

4.Razmislite što za vas znači seks

Seksualna spontanost ne mora nužno značiti sam spolni odnos. Ona uključuje i druge seksualne oblike poput poljubaca, maženja, erotičnog govora u sličnog. Proširivanje shvaćanja seksualne spontanosti omogućava vam da je imate više u životu i poboljšava doživljaj.

5.Razmišljajte o drugim načinima na koji možete biti spontani
Svjesna komunikacija o seksu neopravdano je svrstana u kategoriju neprivlačnoga. Prestanite razmišljati na taj način i uzbudite partnera upravo razgovorom o seksu. Primjerice, idući put kada budete prali suđe, započnite nevino seksi razgovor. Jamčimo vam da nećete uspjeti pranje suđa završiti do kraja.

6.Činite stvari koje potiču seksualnu spontanost

Možda to jesu stvari koje zahtijevaju planiranje, ali to ne znači da seks neće biti spontan. Naprotiv, on će biti spontani cilj svega onoga što ste prethodno napravili. Najavite partneru da ćete skuhati večeru i servirati je uz svijeće. Darujte mu i masažu kao iznenađenje. Činite stvari koje će potaknuti vašeg partnera na spontanost po pitanju seksa.

7.Razmislite o definiciji spontanosti
Svima su nam ispirali mozak mitom o seksualnoj spontanosti. Prema toj definiciji, seks i želja za njim stvar su nesvjesnih reakcija. Dakle, seks je rezultat refleksnih tjelesnih impulsa. Priznat ćemo da je to uzbudljivo, ali jednako tako je uzbudljivo i imati stalni seks za kakvim ste žudjeli. Onaj seks koji ste planirali. Spontanost može značiti i to da uzimate prednosti raznih prilika koje vam se pruže. Sve ovisi o načinu na koji gledate stvari. Ti načini određuju i koliko uživate. Razmislite o tome!