SVE FAZE LJUBAVI

Kako ćete znati da veza ima potencijala?

04.01.2013 u 08:32

Bionic
Reading

Ne znate li što se obično događa u vezama i kojim redom, evo pogleda jedne seksualne terapeutkinje koja otkriva kada veza ima potencijala

Prvi neugodan trenutak

Ovakve se situacije u vezama znaju događati već nakon mjesec dana intenzivnog hodanja. Ležite u opuštenoj atmosferi, plamen svijeća titra uz čaše crnog vina, a on odjednom pusti vjetar. Ostajete iznenađeni, ali zapravo ovu situaciju ne doživljavate kao negativnu. Seksualna terapeutkinja Patti Britton i autorica nekoliko knjiga o odnosima i vezama za Msn.com kaže da ovakve situacije dokazuju da je vrijeme udvaranja i maštanja isteklo i da ste ušli u stvarnu vezu.

Svađe su sastavni dio svake veze
Predstavljanje dečka ili cure

Nova razina u vezi je svakako trenutak kada vas naglas prozove svojom djevojkom pred nekim iz svoga društva. Tada kao par dostižete novu razinu intimnosti koja postaje jača i realnija jer ste očito ponosni na svog partnera/icu. Ovaj se korak spontano odigrava obično nakon dva mjeseca veze.

Zajedničke aktivnosti

Već tri mjeseca idete s njim na hokejaške utakmice, ali došao je trenutak kada više ne možete ispunjavati njegove želje jer vi zapravo uopće ne volite led, pak, palice ni hokejaše! Taj je trenutak još jedna realnost svake normalne veze i veliko olakšanje jer na početku ne želimo riskirati, a kada shvatimo da je odnos stvaran i pravi, ne bojimo se reći što nam je stvarno na srcu.

Odlazak na vjenčanje

Nakon šest mjeseci veze parovi obično jedni drugima izjavljuju ljubav, ali u to vrijeme će bez puno razmišljanja pozvati partnera/icu kao pratnju za nečije vjenčanje. To je znak da se o vezi razmišlja kao onoj pravoj i jedinoj. Tuđa vjenčanja potiču puno emocija, pa je sasvim moguć i scenarij s razgovorom o vlastitoj budućnosti. No, treba biti oprezan jer su to vrlo ozbiljne teme za par koji se poznaje tek šest mjeseci.

Upoznavanje obitelji

Nakon devet mjeseci zajedničke veze očekujte da će vas upoznati s obitelji na nekom zajedničkom okupljanju ili slavlju. To je svakako prilika da još bolje upoznate partnera jer neke karakteristike će isplivati na površinu tek kad ih uočite kod bliže obitelji. Ponekad ćete osobu zavoljeti još više, ali se jednako tako mogu uočiti različitosti koje su prepreka za budućnost. Kako god bilo, bolje ih je rješavati odmah nego poslije.



Tišina

Vozite se u automobilu i tiho svira glazba, a vi oboje šutite u ugodnoj tišini. Niste zabrinuti da biste trebali razgovarati jer je veza na razini kada je i šutnja znakovita. To se obično događa nakon godinu dana veze i par je svjestan da je ta tišina prirodna.

Tragedija

U vezi od godinu dana dolazite do točke kada će osobna tragedija poput smrti bližeg člana obitelji ili nekog velikog problema imati utjecaj i na partnera. Do tada biste vjerojatno pitali možete li nešto učiniti, a sada se podrazumijeva da ćete biti prisutni. Koliko god teško bilo, takve situacije zbližavaju i povezuju ljude te se vidi da li veza ima budućnost.

To je to

U filmovima ovaj značajan trenutak obično obilježava zaručnički prsten, ali u stvarnom svijetu to može biti rezervna odjeća koju je ostavio kod vas ili obrnuto. Ovakve situacije u vezama se obično događaju nakon godinu i pol, a potvrđuju da oba partnera žele graditi zajednički život.

Ozbiljna svađa

Morate se pomiriti da će dolaziti do svađa čak i ako tu osobu volite najviše na svijetu. Nije realno misliti da se u dugogodišnjoj vezi neće dogoditi teške rasprave s teškim, pa čak i uvredljivim riječima. No svađe su dokaz da veza može uspjeti ako ste voljni slušati jedno drugo i naći rješenje.

On je sada vaša obitelj

Trenutak u kojem shvatite da je vaš partner/ica sada najbliža obitelj pravi je pokazatelj da ste u pravoj vezi i da ste tu osobu odabrali za ostatak zajedničkog života.