KAO NOVE

Kako brzo i efikasno očistiti cipele od brušene kože

28.07.2018 u 19:06

Bionic
Reading

Nedavno ste se sjetili omiljenih cipela od brušene kože, bez kojih se niste mogli zamisliti prošle godine i nosili ste ih u bezbrojnim prigodama. Međutim kad ste ih dobro promotrili, shvatili ste da je nošenje rezultiralo vidljivim oštećenjima i da nisu baš za javnost

Premda je vrlo efektna, trendi obuća od brušene kože nije laka za održavanje, a za razliku od onih od glatke kože, cipele od ovog osjetljivog materijala ne možemo samo prebrisati krpom i namazati kremom.

Iako se danas na tržištu nalazi bezbroj sredstava koja su namijenjena njezi upravo brušene kože, evo kako temeljito očistiti obuću od ovog materijala.

  • +102
Efektne sandale koje u trenu podižu i najjednostavniji stajling Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Tri koraka do savršenih cipela od brušene kože:

1. Cipele od brušene kože trebate dobro iščetkati posebnom četkom namijenjenom za ovaj materijal.

2. Kako bi što dulje zadržale nov izgled, prije nošenja nanesite poseban sprej za zaštitu od mrlja. Pripazite da obuhvatite cijelu cipelu i ostavite da se osuši (od 15 do 20 minuta).

  • +21
Pristupačne sandale koje izgledaju skupocjeno Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

3. Nakon toga uzmite četku i još jednom ih temeljito očetkajte.

  • +86
Ravne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ukoliko su mrlje još uvijek vidljive, morat ćete ih oprati uz pomoć posebne četke za ovaj materijal i sredstva za čišćenje brušene kože koje se razrjeđuje s vodom. Uvijek četkajte u smjeru od cipela, ne prema njima, a nakon što se osuše, još jednom ih očetkajte kako bi se vratila mekoća materijala. Ako vas muče dublji otisci na cipelama, uzmite tuplji nož i njime lagano stružite po površini cipele.

Ideja za kraj: Keira O'Hagan oduševila je pratitelje na društvenim mrežama kad je svoje cipele od brušene kože očistila s micelarnom vodom za čišćenje lica pa možda vas njezin primjer potakne da ga isprobate.

Jednostavno natopite pamučnu krpu (pazite da je bijela) s micelarnom vodom i laganim pokretima pređite preko obuće od brušene kože - djevojke koje su isprobale ovaj recept kunu se kako su njihove cipele doživjele pravu preobrazbu.

Micele iz micelarne vode mogu izvući nečistoće iz kože bez da je isuše pa ne čudi da su mnogi oduševljeni ovom metodom čišćenja cipela od brušene kože.