HELEN DORON

Kako bebu naučiti strani jezik?

31.08.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Vaša beba na tečaju stranog jezika? Britanska jezikoslovka Helen Doron smatra da za učenje nikad nije prerano i razvila je posebnu metodu ranog učenja engleskog jezika. A franšiza njezine škole upravo se otvara u Zagrebu

Helen Doron smatra da je važno da dijete jezik usvaja u kontekstu. Drugim riječima, dijete neće baš dobro zapamtiti riječ ako mu samo pokažete sliku predmeta. Ali ako riječ provučete kroz dijalog tako da dijete može naučiti kroz zabavu i kontekst, svakako će je bolje zapamtiti. Pri tome je važno da su dijalozi jednostavni i da se često ponavljaju.

I pjesmice su odličan način učenja stranog jezika zato što se rime lako pamte, a djeca ih rado slušaju. Naime, kad se riječ uvijek iznova pjeva ili recitira, posebno uz pokret i ritam, mozak je bolje zapamti.Upravo na tome se temelji metoda Helen Doron, metoda koja se već 25 godina uspješno provodi u preko 500 centara diljem svijeta. Uz posebno kvalificirane predavače i zabavnu nastavu djeca vole učiti i govoriti engleski. Posebnost škole je i ta da se primaju bebe već od tri mjeseca starosti i upravo one će engleski naučiti tako dobro kao i vlastiti materinji jezik. Među njima će biti i mali Niko, sin Mirne Maras i Marija Valentića. Mladi roditelji prepoznali su prednost metode Helen Doron i upisali Niku koji će progovoriti engleski istovremeno kad i hrvatski te tako postati pravi građanin svijeta.

Škola Helen Doron jedinstvena po tome što podučavanje započinje i s bebama od samo tri mjeseca, cjelokupni program tečajeva kreiran je za uzrast do 14 godina. A ako i vas zanima ova metoda učenja jezika, posjetite stranice www.helendoron.hr te se prijavite zajedno sa svojim djetetom na besplatni ogledni sat nastave u školi Helen Doron.