UKRAS SPAVAĆE SOBE

Kakav krevet odabrati?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kakav ćete krevet odabrati, ovisi o osobnom ukusu i potrebama, no bez obzira na to radi li se o klasičnom, modernom ili rustikalnom stilu, krevet u spavaćoj sobi najdominatniji je komad namještaja, dok igra dekorativnim tkaninama stvara mogućnost češćih promjena samih ugođaja za sve one koji su skloni trendovima

Na odabir kreveta utjecat će materijali, boje i oblik. Dio osoba je sklon tapeciranim krevetima jer vole meke površine, pa će birati između velikog broja dekorativnih tkanina. Preporučuju se tamni ili svijetli tonovi kako bi igra posteljine i navlaka dala dodatni izražaj. Ovakvi kreveti mogu dobiti izražaj korištenjem nogica u drugom materijalu-drvetu ili metalu te različitom površinskom obradom poput štepova ili trendovskeg chesterfield uzorka.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

I dok tapecirani kreveti stvaraju moderan ugođaj u spavaćoj sobi, drveni kreveti pružaju puno veći raspon prostornih ugođaja - klasični, rustikalni ili minimalistički. Drvo kao materijal je pogodno i za eksperimente u dizajnu koji će biti pogodni za i kuće za odmor.

Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja, materijala i tekstura u prostoru. Njegova nježna bjelina i elegantni izgled omogućit će niz godina transformacije prostora uz minimalne izdatke. Uzglavlje ovakvog kreveta može postati i skulpturalno i vrlo izražajno, što zahtjeva neutralan dizajn svih ostalih elemenata u sobi. Drvo kao materijal može biti upotrijebljeno i na vrlo ležeran, ali trendovski način.

Povratak prirodi je hit
, a uzglavlje izvedeno od letvi u sirovom ili lakiranom drvetu bit će idealno za toplu atmosferu sobe. U kućama za odmor u prirodi idealan je drveni krevet sastavljeno od sirovih dasaka, a u vrtu ležaljka od dasaka koja će pružiti miran san u prirodi. Drveni stilski krevet u drvetu je vječan, ali ne podnosi česte izmjene ugođaja u prostoru.

Metalni kreveti imaju izrazito romantičan i profinjen izražaj, a mogu biti izvedeni u svim bojama. Ipak, crna ili bijela pružite će idealnu podlogu za uređenje sobe. Ovakvi kreveti zahtijevaju pažljiv odabir boja i tkanina. Preporučuju se pastelne boje zidova, a trendovske prucice i cvjetni motivi idealni su za odabir posteljine.

Uz odabir kreveta vrlo je važan i zid iza uzglavlja jer ima veliku ulogu u ukupnom doživljaju kreveta, ali i sobe u cjelini. Bilo da se radi bojanju, dekorativnim oblogama ili tapetama, potrebno je pažljivo uskladiti boje kreveta, posteljine i zida. Zanimljiva rješenja su i ona u kome je krevet neutralan, a zid kao uzglavlje postaje igra volumena, svjetla i materijala. U tom je slučaj nužno detalj boje kreveta prenijeti na zid i ostvariti poveznicu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!