SVE SE POKLAPA

Kad se žene osjećaju najviše seksi?

03.05.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Nova studija pokazala je da se žene ljeti osjećaju više seksi nego u ostalim godišnjim dobima

Bez obzira što se većina žena prije ljeta brine kako će izgledati na plaži, 59 posto njih reklo je da se ljeti osjeća više seksi nego u drugim mjesecima u godini.

Prema istraživanju magazina British Summer Time Report, taj osjećaj ima više žena nego muškaraca, ali 36 posto pripadnika jačeg spola smatra da je najljepši dio ljeta to što žene nose kupaće kostime.

Oko 54 posto ispitanica smatra da najbolje izgledaju u lipnju, srpnju i kolovozu, a 83 posto žena kaže da su tih mjeseci sretnije i lakše se odlučuju na flert i vezu.

Psihologinja Cary Cooper sa sveučilišta Lancaster objašnjava da na taj osjećaj utječu lijepo vrijeme i više sunca, ali i raznolikost odjeće. Dok žene mogu nositi različitu i raznobojnu odjeću, muškarci i dalje primjerice ostaju u klasičnim odijelima.

Žene su i inače društvenije od muškaraca, a ljetno vrijeme i dulji dani omogućavaju im više susreta i druženja te su sretnije i zbog toga.

U anketi u kojoj je sudjelovalo dvije tisuće ljudi britanske tvrtke Pimm 88 posto žena reklo je da se više smiju kada je sunčano, dok je tu istu tvrdnju reklo 4 posto muškaraca manje. Čak je 92 posto žena izjavilo da jednostavno obožavaju ljeto.

Jednako tako, 47 posto žena reklo je da su bolje volje čim ugledaju sunce i lijepo jutro, a 52 posto priznaje da su prešle ulicu ako je bilo sunčano na suprotnoj strani.