sjajna suradnja

Ljubav na prvi pogled: Ovo bi vrlo lako mogle biti savršene ljetne sandale

09.03.2022 u 20:28

Bionic
Reading

Pozdravite svoje nove omiljene sandale za tople ljetne dane: Modni brend Aquazzura udružio je snage s Raquel Diniz, dizajnericom koju obožavaju zaljubljenice u modu, a rezultat su cipele koje osvajaju već na prvi pogled

Raquel Diniz, dizajnerica rođena u Brazilu, odrasla u Milanu te s trenutnom adresom u Londonu, dugo je poznato ime u užim modnim krugovima, a zaslužna je za neka od najboljih izdanja na crvenim tepisima te najljepše vjenčanice.

Njezin modni izričaj obilježavaju boemske haljine koje sežu do poda, svilene mini haljine ukrašene cvjetnim uzorkom i bogate baršunaste kreacije koje vole modne influencerice i predvodnice trendova kao što su Olivia Palermo, Emily Blunt i Alessandra Ambrosio.

Ove zime Raquel Diniz poslovno se povezala s dugogodišnjim prijateljem Edgardom Osorijem, kolumbijskim dizajnerom koji stoji iza luksuzne linije cipela Aquazzure, brenda poznatog po savršeno izrađenim modelima u raskošnim nijansama, ukrašenim sjajnim i živopisnim detaljima.

Dvojac je surađivao na kreiranju capsule kolekcije pune ravnih modela, natikača i sandala na petu izrađenih od rafije i kožnih detalja. Ova kolekcija predstavlja njihovu prvu suradnju, a inspirirana je modernističkom kućom brazilskog arhitekta Oscara Niemeyera na jugu Francuske, Villom Nara Mondadori. U devet predstavljenih stilova kombinirano je ono najbolje od oboje dizajnera, a stilski dotjerani, minimalistički modeli predstavljaju savršene cipele za ljetne dane.

'Skulpturalno oblikovane potpetice i rafija – ova dva elementa predstavljaju savršen spoj', ističe dizajnerica Diniz.

'Svi modeli djeluju vrlo svježe te doista idu uz sve. Raquel se dosjetila rafije, materijala kojim smo oboje trenutno opsjednuti, posebice kada je riječ o ljetnim modelima. Smatrali smo da je to odličan način da predstavimo modele za svaki dan', dodaje Osorio za Harper's Bazaar.

Modele nastale suradnjom dizajnera krase jednostavnost, elegancija i nenametljivost. 'Kada je riječ o cipelama, uvijek mislim da su najljepše one najjednostavnije. Tajna se krije u liniji i načinu na koji obavijaju stopalo i igraju se proporcijama tijela. Da je remen pet milimetara viši ili niži, ne bi bio tako lijep, da je peta tanja ili zdepastija, ne bi bilo tako cool. Toliko je toga što o čemu treba razmišljati, a riječ je nečemu jako jednostavnom', objašnjava Osorio te dodaje:

'Ponekad je najjednostavnije stvari najteže napraviti - ako ih dobro radite. Vidite kvalitetu, vidite linije i sve mora biti savršeno. Ono što je lijepo kod natikača, naprimjer, to je da imaju dvostruko podstavljeni uložak koji ih čini iznimno udobnim. Vrlo su mekane. Vjerojatno su najudobnije cipele koje imamo u našoj kolekciji.'

  • +6
Aquazzura x Raquel Diniz Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Diniz napominje da u ovim cipelama vidi snažne žene koje cijene vrijednost njihovog brenda, a što se tiče samog dizajna cipela, kaže: 'Volim miješanje dva materijala. Bilo je sjajno raditi s dvije vrste rafije, a također volim raditi s patchworkom. No jednako tako snažno me inspiriraju boje i uzorci.'