VELIČANSTVENI NOKTI

Jeste li vidjeli bolje boje lakova?

21.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U trendu su sve kombinacije: raznobojni nokti, oni u pastelnim nijansama, ukrašeni piercingom i novim neobičnim efektima

Gotovo je nemoguće jednoznačno odgovoriti na pitanje koja je it-boja laka. No pogledamo li dominantne nijanse u aktualnim proljetnim kolekcijama L'Oréal Parisa, Diora, YSL-a i Illamasque, tada bi to bila pepermint zelena! Pastelna blijedozelena boja dominira paletom navedenih brendova, ali nije jedina. Najčešće se pojavljuje u kombinaciji s nježnom ružičastom, ljubičastom i bojom fuksije.


Chanelov umjetnički direktor Peter Philips za ljubitelje traperica kreirao je posebnu kolekciju Les Jeans de Chanel. Blue Rebel je tamnoplava, Blue Boy je morski plava, dok je Coco Blue nebeskoplava nijansa laka. Što je najbolje, svaki nokat možete namazati drugom nijansom, bez straha od kolorističkog faux pasa.

Trodimenzionalne efekte na noktima lako ćete postići uz pomoć seta Pupa Magnetic Nail Art Kit. Kao što mu ime kaže, set sadrži lak i dva magneta, jedan za kreiranje vodoravnih, a drugi za kose prugice. Netom nakon što namažete nokat jednom od osam metalik boja lakova, prinesite magnet neposredno iznad nokta, tako da ga ne dodirnete. Magnet držite 10-ak sekunda i - voilà!

Mnogo intenzivnije nijanse lakova, njih čak 22, predstavio je Lancôme u novoj kolekciji Vernis in Love, koja čini kolorističku 'pratnju' novoj kolekciji ruževa Rouge in Love. Lancômeove lakove možete nositi zasebno, ali zamišljeni su tako da se nose u kombinaciji 11 parova, recimo: tropski plava nijansa Aquamarine idealna je u paru s lakom u nijansi maline s narančastim odsjajem, što je jedna od proljetnih it-nijansi, ne samo na noktima.

Oduševljene ljubiteljice nail-arta vjerojatno se neće zadovoljiti 'samo' neobičnim bojama i 3D efektima. Veći im izazov predstavlja ukrašavanje noktiju pravim nakitom, poput cirkona i piercinga.