NOVI TREND

Jeste li spremne za ovakve potpetice?

27.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Monotone je stylinge lako razbiti detaljima, a ove su sezone dizajneri odlučili da taj ključni komadić bude – ženska potpetica. Tigrasti, zebrasti ili pepita uzorak ili možda potpetica optočena cirkonima – izbor je na vama. No najprije pogledajte odlične ideje

Postoji nešto zbilja dekadentno u obuvanju delikatno osmišljenih, umjetničkih ručnih radova, a ove su godine dizajneri fascinirani – potpeticama.

Trend je lako zavoljeti, žene su i bez ovakvih sočnosti slabe na cipele. Missoni je tako svoj prepoznatljiv cik-cak uzorak izveo na petama koje imaju oblik Toblerone čokoladica. Yves Saint Laurent izradio ih je od metalik krhotina te zlatne i srebrne plastike, a Marnijev dizajner Consuelo Castiglioni igrao je na kontrast te pete lakirao u upadljivu grimiznu ili zlatnu boju.

Christian Dior seksi primjerak vidi sa zebrastom petom, Chanel s pravim ledenim stalagmitima. Najglamurozniji par štikli pokazao je Ralph Lauren, za večeri kad želite izgledati ubojito.

Ovakve se pete, dakako, ne skrivaju: nose se na suknje i dokoljenke, haljine, hlače koje sežu do iznad gležnja (opet su moderne). Pokupite ponajbolje ideje, lanci ulične mode već su ih kopirali!