BEAUTY TREND

Jeste li čuli za korejsku manikuru? Ova drevna tehnika bojanja noktiju dugotrajnija je od ostalih

14.02.2022 u 14:33

Bionic
Reading

Poželite li obojiti nokte, ne morate nužno koristiti lak. Koreska metoda bojanja noktiju s pastom napravljenom od zgnječenih cvjetova balzama daje vrlo poseban učinjak i ponovno je tražena

Korejska manikura s balzam bojom tradicionalna je metoda bojanja noktiju koja ima sve veći broj poklonica. U dalekoj prošlosti koristila se za tjeranje zlih duhova, a danas izgleda sjajno i podržava vjekovnu tradiciju ljepote.

U ovoj tradiciji, posebni cvjetovi balzama su se skupljali, drobili i zatim nanosili kao pasta na nokte. Zbog toga se tehnika bojanja mogla koristiti samo kada su biljke cvjetale. U Koreji je, dakle, postojalo praznovjerje: Ako balzam boja na noktima potraje do prvog snijega, udat ćete se.

Svatko tko isproba korejsku metodu bojanja noktiju dobit će lijepu, prozirnu boju koja se lako njeguje i djeluje vrlo prirodno. U specijaliziranim trgovinama moguće je pronaći balzamske boje koje noktima daruju jednak. Pakiranje ovog beauty proizvoda uključuje balzam i alum (aluminijev sulfat), koji predstavlja ključni element korejske manikure.

Rezultat korejske tehnike bojanja su svjetlucavi narančasti nokti. Važno je da se kutikule prije tretmana pomaknu i njeguju kako boja ne bi sjela na kožu.  Po želji, ovu posebnu manikuru možete dotjerati s malo prozirnog laka ili ispolirati nokte posebnom turpijom.