POVOLJNI ARANŽMANI

Jeftinija putovanja Europom, wellness i krstarenje

25.01.2011 u 06:57

Bionic
Reading

Nakon bogate ponude blagdanskih putovanja i raznolike snježne sezone većina agencija snizila je cijene gotovo svih aranžmana pa je veljača kao stvorena za jeftiniji obilazak europskih metropola, uživanju u wellness izletima ili krstarenju

Kako je veljača rezervirana za zaljubljene i maskirane, većina povoljnijih putovanja vezana je uz Valentinovo ili karnevale.

Romantični produženi vikendi za dvoje tako se za manje novca mogu provesti u Rimu, Parizu, Londonu, Amsterdamu, Istanbulu, Pragu, Beču i Budimpešti. Za ljubitelje maškara rezervirana su tradicionalna putovanja u Veneciju i na Azurnu obalu.

Europske metropole

Firencu možete posjetiti u sklopu ture po romantičnim gradovima Toskane

Iako je Pariz najpopularnije odredište za Valentinovo, gdje se četiri dana uz smještaj u hotelu i avionsku kartu može provesti za oko tri tisuće kuna, ove godine je prava prilika Istanbul. Tamo se zbog povećanog broja letova može otići za osjetno manje novca nego prijašnjih godina. Za oko tri tisuće kuna (bez aerodromskih pristojbi) Istanbul se može razgledati uz smještaj u hotelu s četiri zvjezdice i uključenim doručkom.

Grad od 12 milijuna stanovnika koji spaja istok i zapad u Hrvatskoj je sve popularniji zahvaljujući brojnim turskim serijama. Zato je dovoljno podsjetiti da je tajanstven i raskošan Istanbul 2010. proglašen europskom prijestolnicom kulture, ali i da je odlično mjesto za šoping te nezaboravne noćne provode.

Dobar provod organizatori jamče i u Firenci koju se može posjetiti u sklopu ture po romantičnim gradovima talijanske pokrajine Toskane, ali i u Amsterdamu, Veneciji sjevera, poznatom po kanalima, biciklima, muzejima, tulipanima i multikulturalnosti.

No ako vam je od Venecije sjevera draža ona prava s gondolama, strpite se do karnevala. U to vrijeme Venecija postaje pozornica najpoznatije maskirane zabave na svijetu, a tri dana u njoj, uključujući smještaj te prijevoz autobusom, tada možete dobiti za manje od tisuću kuna.

Podnosite li autobuse, dobar je karnevalski izbor i obilazak Azurne obale te poznatog karnevala u Nici. Karnevalske svečanosti održavaju se na čuvenoj Promenade des Anglais, gdje se uz spektakl cvijeća, glazbe, maski i konfeta održava i poznata večernja Parada svjetlosti.

Krstarenja i wellness

U ponudi povoljnih aranžmana su i vikend wellnessi

Za zaljubljene željne masaža, opuštanja u saunama i noćnih spa provoda pravi su izbor wellness vikendi koji se u mnogo hotela u Hrvatskoj ili susjednoj Sloveniji mogu dobiti za manje od tisuću kuna po osobi.

Uz vrhunske istarske hotele, hrvatske wellness oaze nalaze se u Opatiji, Lovranu, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Lošinju, Zadru, Biogradu, Splitu, Dubrovniku, ali i u kontinentalnim Tuheljskim Toplicama i Svetom Martinu na Muri.

Kvalitetnom ponudom, popratnim sadržajima, ali i pristupačnim cijenama pohvaliti se mogu i mnoge slovenske terme, od Rogaške, Čateža, Slatine, Dobrne, do Olimie i Laškog.

Želite li uz vrhunski tretman i uslugu obići više novih mjesta, odlučite se za krstarenje, jer na luksuznim brodovima možete uživati u dobroj zabavi uz bogatu ponudu aktivnosti za sve putnike.

Kraj zime dobro je vrijeme za kružna putovanja Mediteranom ili Kanarima, što na luksuznim kruzerima tijekom veljače, bez lučkih pristojbi, stoji nešto više od 3.500 kuna za punih 12 dana.

No luksuzni brodovi najčešće isplovljavaju iz talijanskih luka, uglavnom Savone, što povisuje konačnu cijenu putovanja. Tome treba dodati i cijene izleta na kopnu, kao i usputne izdatke poput onoga za napojnice koje su obavezne na brodovima. Ipak, u cijenu su uključeni svi obroci, što boravak na luksuznom kruzeru čini jeftinijim od skromnijeg hotela.