MEKE I SLASNE
Jednom kada probate ove ukusne kiflice, koje se naprosto tope u ustima, nećete ih se moći zasititi

Izvor: Profimedia / Autor: HERA FOOD / Alamy / Alamy / Profimedia
Kiflice su savršene kao doručak, užina ili večera, a ukoliko vam ih kojim slučajem ostane i za idući dan (u što nekako sumnjamo) uz pravilno skladištenje bit će još uvijek meke i svježe.
Sastojci:
900 gr brašna tip 500
400 ml toplog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca (7gr)
180 ml ulja
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
Kako ih pripremiti:
U veću posudu dodajte toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bijelanca, jednu žličicu šećera i jednu vrećicu suhog kvasca pa dobro izmiješajte. Polako dodajte jedan dio brašna i žličicu soli pa miješajte uz dodavanje ostatka brašna. (Ukoliko želite samo slane kiflice tada koristite jednu žličicu šećera i jednu i pol žličicu soli).
-
ZA PRSTE POLIZATI
Odvažite se i isprobajte tortu po receptu Karmele Vukov Colić; vjerujte nam na riječ, tražit ćete još
-
ODLIČNA IDEJA
Ne znate što s ostatkom pirea? Pretvorite ga u ukusne popečke koji se tope u ustima
-
TEŠKO JOJ JE ODOLJETI
Ova slatka pletenica odlična je čak i za doručak, a vrlo je jednostavna za pripremu
Na radnoj podlozi koju ste posuli brašnom dobro izmjesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u posudu, pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat i po do dva sata.
Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isijecite na sitnije dijelove. Valjkom razvijajte četvrtasti oblik pa napunite omiljenim nadjevom (sir, šunka)...
Nožem napravite proreze pa umotajte kiflicu. Ako želite kiflice možete posuti sezamom, chia sjemenkama ili makom. Stavite u posudu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva C na oko 20 minuta. I u slast!