SVI JE HVALE

Je li ovo jedina dijeta koja daje dugoročne rezultate?

10.01.2014 u 09:38

Bionic
Reading

Svi hvale dijetu koju nije previše zahtjevna, zdrava je i daje rezultate na duge staze

Može li mršavljenje biti jednostavno? Može, ako slijedite dvodnevnu dijetu. Vrlo je jednostavna: na dijeti ste svega dva dana u tjednu, a tijekom ostatka tjedna jedete normalno, ali ipak pazite da vam porcije nisu velike.

Znanstveno je dokazano da je dijeta zdrava te smanjuje rizik od raznih bolesti – od dijabetesa pa sve do karcinoma. Dvodnevna dijeta podrazumijeva voće, povrće i nemasno meso dva dana u tjednu. Tih dana dopušteno je unijeti 650 kalorija po danu, a ugljikohidrate treba svesti na minimum. Ostalim danima jede se normalno.

Autori dijeti dr. Michelle Harvie i profesor Tony Howell željeli su da njihova dijeta bude jednostavna, zdrava, ali i dugotrajno učinkovita. Upravo zbog toga navode da je dijetu moguće provoditi i samo jedan dan u tjednu nakon što osoba dostigne željenu težinu.

'Naša dijeta ne samo da je djelotvorna u smislu mršavljenja, nego je i zdrava. No ljudi moraju biti svjesni da u ostalim danima tjedna ne smiju pretjerivati s hranom. Usto, vrlo je važna i redovita tjelovježba. Oni koji se toga drže, pokazuju naša istraživanja, uspijevaju', objasnila je dr. Michelle Harvie.