PONOVO DOMINIRAJU

Izvucite ih iz dubine ormara, bajkerske čizme su apsolutni hit, a evo kako ih nositi

08.10.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Bajkerske čizme, osobito one visine do koljena, apsolutni su 'must have', a ova upečatljiva obuća, koja nosi poseban šarm i mladenačku vibru, sjajan je dodatak svakoj modnoj kombinaciji

Klasične čizme do ili iznad koljena i cool kaubojke vladale su modnom scenom unazad nekoliko sezona, a ove ćemo jeseni svjedočiti velikom povratku bajkerskih čizama.

Za razliku od nekad popularnih varijanti duljine do oko pola lista, trendovi sad nalažu nešto drugačije modele visine do koljena.

Kao što im samo ime sugerira, bajkerske čizme isprva bile su namijenjene motoristima pa je karakterističan kožni remen na gležnjevima služio za zaštitu vozača u slučaju pada. Čizme također karakteriziraju debeli potplat, širok gornji dio i uglavnom četvrtasta, ali zaobljena 'kapica' - što ih također razlikuje od klasičnih gležnjača. S vremenom ove efektne i udobne čizme nisu više nosili samo pravi bajkeri, već su ih prigrlile subkulture, ali i zaljubljenice u modu.

  • +11
Bajkerske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Danas se vraćaju i to ne samo zahvaljujući Miucciji Pradi, dizajnerici koja je predstavila svoju cool verziju bajkerskih čizama za Miu Miu.

  • +3
Rita Ora Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U svakom slučaju, ove robusne čizme s karakterističnom kopčom sve su popularnije na društvenim mrežama i gradskim ulicama.

Zahvaljujući ležernoj, pomalo buntovničkoj privlačnosti, ovaj model ima sposobnost slaganja sa svime što imate u ormaru, a osim u klasičnoj crnoj varijanti, ove sezone možete ga pronaći u drugim bojama, primjerice smeđoj ili sivoj, koje je jednako lako stilizirati.

Fashionistice su naravno spremno prigrlile ovaj trend pa smo nedavno u sličnom modelu vidjeli britansku glazbenicu Ritu Oru i manekenku Elsu Hosk, a ako se i vama sviđaju visoke bajkerske čizme, donosimo nekoliko savjeta za njihovo kombiniranje.

Bajkerske čizme s haljinom

Vjerojatno najelegantniji način nošenja bajkerskih čizama ove jeseni je kombiniranje s haljinama. Upućeni u modu znaju da outfiti koji se sastoje od naizgled kontradiktornih komada uvijek izgledaju posebno uzbudljivo i chic. Robusne čizme i lepršave haljine savršen su duo za nadolazeću sezonu - ali i cool outfit koji vješto prkosi lošem vremenu.

Bajkerske čizme s trapericama

Bajkerske čizme možete savršeno kombinirati i uz traperice i u ovom slučaju boja trapera nije bitna, već silueta. Stajling najležernije izgleda uz široki model, kad ispod ruba vire samo vrhovi čizama. Dugi kaput bez problema nadopunjuje taj jesenski look. No i skinny traperice mogu se odlično kombinirati s bajkerskim čizmama, ali i one ravnih nogavica, što je dokazala Elsa Hosk.

Bajkerske čizme sa suknjom

Još jedna stilska varijanta koju vrijedi isprobati ove jeseni je kombiniranje bajkerskih čizama sa suknjom. Od mini preko midi do maxi, sve je dopušteno. Čizme se odlično slažu uz kožne i traper suknje te modele od pletiva i satena. Ako počne biti prehladno za gole noge, slobodno možete ispod obući tajice. Sakoi oversized kroja zaokružit će ovakve moderne stajlinge u kojima ćete itekako biti zapaženi.