PRIPREMITE SE NA VRIJEME

Iznenadit će vas koji će komadi biti in, a koji out u mjesecima pred nama

25.08.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Moda je promjenjiva, ćudljiva, nepredvidiva te zbog toga toliko uzbudljiva i zabavna. Dakako, trendove ne treba slijepo pratiti, no ako vas zanima koje komade ćemo sve manje viđati u mjesecima pred nama, evo o kojima se radi

Iako još nismo ni blizu kalendarske jeseni, trendseterice uvijek rado unaprijed razmišljaju o jesenskoj garderobi i svim onim divnim gležnjačama, balonerima ili udobnim džemperima u koje mnogi jedva čekaju uskočiti.

U prijelaznom razdoblju, dok iščekujemo prve kiše, dobra je vijest to da je omiljena i praktična odjeća za mnoge, poput oversized sakoa, šarmantnih maxi suknji ili popularnih Adidasovih sambica, i dalje must have.

  • +28
Kopenhagen, street style Izvor: Profimedia / Autor: SHERION MULLINGS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / LUCIA SABATELLI/ACTION PRESS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Ipak, neki komadi koje smo rado nosili posljednjih godina polako nestaju s modnog radara i postaju out, što će neke poprilično iznenaditi, a možda i razočarati.

Pa prije nego što pripremite svoj ormar za jesen, trebali biste znati da su ova tri komada out:

1. Gingham

Čini se zbilja kao nešto potpuno nemoguće, ali sitni dvobojni kvadratići, tzv. gingham ili vichy, ove jeseni neće biti osobito popularni. Polako, ali sigurno ustupaju mjesto drugim uzorcima, poput npr. leoparda (da, životinjski uzorci se vraćaju!), prugama i točkicama. Dakle jednostavni i minimalistički uzorci bit će ove jeseni na vrhuncu slave, a najbolje je odlučiti se za prirodne boje kao što su bež, crna, krem ​​ili kaki. I bez brige, omiljeni uzorak Francuskinja s proljetnim suncem vraća se na modnu scenu pa odjeću s takvim printom slobodno možete izvaditi iz ormara.

2. Čizme na vezanje

Ova jesen će biti u znaku posve drugih modela čizama jer se sad i kaubojke i ovogodišnje povratnice - bajkerske čizme, iz kojih nismo izlazili prije 10-ak godina - bore za svoj put ka modnom vrhu.

To znači i da ćemo se nažalost morati oprostiti od omiljenih modela čizama na vezanje, koje smo obožavali prijašnjih sezona, pa ih pospremite na dno ormara. No niti ne sumnjamo u to da će ovakve čizme zbog svog buntovnog šarma, kakav primjerice imaju kultne 'marte', i lakoće kombiniranja vrlo brzo opet izroniti na modnu scenu.

3. Plisirane suknje

Ljubiteljice ovakvih modela bit će jako razočarane ovom viješću jer chic plisirane suknje više nisu in.

Zamijenit će ih sveprisutni modeli maxi suknji, osobito od trapera, koji izgledaju totalno cool i idealno se primjerice kombiniraju s kaubojskim čizmama. Ako niste pretjerano zaljubljeni u duge suknje od denima, odlična su alternativa varijante od satena ili pletiva... Sudeći po svemu, jesen će svakako biti u znaku stilskih odmaka pa u svoje modne kombinacije uklopite ono što vam se sviđa ili što odgovara vašem stilu.