prijelazno razdoblje

Teško vam je reći zbogom haljinama? Evo kako ih možete nositi do kasne jeseni

25.08.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Ulična moda nudi nam pregršt inspiracije kako stilizirati haljine i stvoriti pogođene jesenske kombinacije

Udobne, praktične i očaravajućih dizajna - postoji niz razloga zbog kojih nam je toliko teško haljinama reći 'zbogom' krajem ljeta. No kako bismo njihovo pospremanje s polica barem malo odgodili, modni stručnjaci osmislili su nekoliko kombinacija uz koje ćemo ih moći nositi i tijekom hladnijih dana.

Kao što su potvrdili primjeri ulične mode, ključ je u stiliziranju komada koji će se vizualno savršeno stapati s ljetnim haljinama, a pritom dati dodir topline i prikladnosti prijelaznom razdoblju!

Za početak, odlična opcija jest nošenje maksi haljina s košuljama dugih rukava, čiji će se materijal lako uskladiti s lepršavim krojem, a dugi rukavi kompenzirat će prozračnost koju smo toliko zazivali tijekom ljeta.

Isto tako, košulje, chic bluze ili džempere možete nositi i ispod haljina s tankim naramenicama te sve podići na višu razinu gležnjačama ili visokim čizmama.

U danima u kojima se temperature osjetno spuste, još bolja opcija jest obogaćivanje ljetne haljine džemperom te njeno nošenje - poput suknje! Ovakav stajling možete podići uz dodatak trendi kaubojskih čizama, a one će kombinaciju učiniti u potpunosti pogođenom.

Ako biste radije nosili ležerniju kombinaciju, ne zaboravite na nepogrešiv spoj blejzera i tenisica, koje ćete lako spariti s većinom haljina, a posebno će efektno izgledati s razigranim cvjetnim printom kao kontrastom oštrim linijama sakoa.

Za kraj, ne zaboravite na moć modnih dodataka: široki remen učinit će čuda, baš kao i visoke čizme - u potpunosti su u skladu s hladnijim periodom i garantirat će vam toplinu pa se od svojih omiljenih haljina nećete morati odvajati sve do kasne jeseni.