Više od 90 brendova

Izlagači na Design District Rovinj: Inspiracija i Inovacija

18.11.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Design District Rovinj, međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera i eksterijera, ne bi bio potpun bez svojih izlagača, sve od reda renomiranih brendova namještaja, podnih i zidnih obloga, rasvjete, prozora, vrata, krevetnih sustava i još niza proizvoda potrebnih za uređenje. Više od 90 brendova koji kao kreativci, dizajneri i proizvođači igraju ključnu ulogu u oblikovanju svjetskih trendova u industriji uređenja prostora. Svake godine, izlagači donose svoje najnovije kreacije i inovacije kako bi inspirirali posjetitelje i ostvarili poslovne kontakte

Na sajmu Design District u Rovinju, od 23. do 25.11. u staroj tvornici duhana, posjetiteljima se predstavlja širok spektar proizvoda i usluga, uključujući hotelske i spavaće sobe, stolove i stolice, sofe i fotelje, madrace, tekstil, umjetničke instalacije, tehnološke inovacije i još mnogo toga. Njihova raznolikost omogućava posjetiteljima da istraže različite aspekte uređenja prostora i pronađu inspiraciju za svoje projekte, bez obzira na njihov stil i preferencije.

Edukativni programi i radionice tijekom sajma važan su dio cijele manifestacije jer kroz njih posjetitelji imaju priliku naučiti više o procesima dizajna i izrade, kao i o najnovijim tehnikama i materijalima koji su dostupni.

Jedan od ključnih aspekata koji izlagači istražuju na Design District Rovinj je održivost u dizajnu interijera i eksterijera. Sve više proizvođača namještaja i opreme usvaja održive prakse i materijale kako bi smanjili negativan utjecaj na okoliš. Održivi dizajn postaje sve važniji jer potrošači postaju sve svjesniji ekoloških pitanja i traže proizvode koji odražavaju njihove vrijednosti.

Danas, kada više nego ikad, razmišljamo o ekološkom otisku, Design District Rovinj stavlja naglasak na održive proizvode i usluge nudeći odgovore na mnoga otvorena pitanja u segmentu gradnje i uređenja. Posebno će to biti istaknuto na konferenciji 'Održiva estetika i funkcionalnost: Arhitektura i dizajn interijera u svjetlu Green Deala' koja, kao predavače, okuplja autoritete iz svijeta arhitekture i dizajna. Konferencija se, sukladno ocjeni Hrvatske komore arhitekata, prema programu stručnog usavršavanja vrednuje s ukupno 11 sati i to za Područje C – Gradnja, održiva gradnja i kontekst – šest sati; Područje D – Konstrukcije i tehnologije – tri sata i Područje E – Upravljanje – 2 sata.

Izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije prostor stare tvornice u srcu Rovinja oplemeniti će namještajem, podnim oblogama, vratima, prozorima, sustavima za spavanje, inovativnom proizvodima koji potiču održivo poslovanje, digitalnim rješenjima i mnogim drugim detaljima koji prostore čine funkcionalnim, a boravak na otvorenom ugodnijim.

Uz mnoge izlagačke cjeline, ovogodišnja manifestacija Design District Rovinj, daje priliku i domaćim proizvođačima delicija u okviru Eko tržnice prirodnih delicija. Posjetiteljima se pruža prilika da u okviru Eko tržnice, pronađu i kupe premium proizvode, hranu, piće i suvenire te uspostave kontakte za buduće poslovne odnose.

Posjetitelji će tokom tri dana priredbe imati priliku nabaviti proizvode za uređenje interijera po sniženim cijenama i to je odlična prilika da se vrhunski namještaj i oprema nabavi na vrijeme i uz prihvatljiv financijski izdatak te da se iduća turistička sezona mirno čeka.

Inovacije, inspiracija i predanost održivom dizajnu koju donose izlagači na sajmu Design District čine ovaj događaj nezaobilaznim za sve ljubitelje uređenja prostora. Cijelo trodnevno događanja obogaćuje iskustvo posjetitelja i otvara vrata novim mogućnostima za dizajniranje funkcionalnih i estetskih prostora koji odražavaju najnovije trendove i vrijednosti održivosti.