MAKE UP SAVJETI

Izgledaj zanosno na maturalnoj večeri

19.05.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Mnoge cure u želji da izgledaju što ljepše na maturalnoj večeri pretjeruju sa slojevima šminke pa umjesto da zablistaju na tom važnom događaju u životu svih tinejdžera, postignu kontraefekt. Vizažisti savjetuju da smjernice svečanog make upa trebaju biti: mladenački, ali i glamurozno

Puno maturantica vjerojatno kasnije zažali gledajući fotke s proslave zbog preozbiljnog looka koji im je dao koju godinu više, zato nije loše prvo u miru nekoliko dana prije isprobati make up koji ste planirale za tu večer. Ukoliko niste zadovoljne njime, imate dovoljno vremena za popravke.

Svakako je bitno podsjetiti da tretmane za problematičnu kožu nikako nije dobro raditi dan prije maturalne proslave, već barem nekoliko dana prije, da bi se koža uspjela obnoviti i odmoriti.

Prije nanošenja pudera nikako ne treba zaboraviti dobru i kvalitetnu podlogu, jer je to večer u kojoj maturantice čeka puno plesa. Za završni štih i da bi se izbjegao mrski sjaj kože treba koristiti mat puder, a da biste naglasile konture lica, koristite posvjetljivač (highlighter).

Make up i airbrush make up artist Marija Butković
za tu večer preporučuje, s obzirom da su maturalne večeri posljednjih godina jako glamurozne, svečaniji make up.

'Idealna svečana kombinacija za tu večer po meni glasi: smokey eyes s umjetnim trepavicama i jarki ruž u kombinaciji s eyelinerom. Djevojke uglavnom odlučuju naglasiti oči, stoga im savjetujem da se poigraju sa sjenilom u boji haljine, ali da ga kombiniraju s tamnim neutralnim nijansama poput crne, tamnosive ili smeđe. Maturantice mogu posebno naglasiti trepavice. Najbolji odabir su parcijalne umjetne trepavice jer su ugodne i izgledaju glamurozno, a opet dovoljno prirodno. Cure nikako ne bi trebale zaboraviti ponijeti na proslavu puder u kamenu, sjajilo, rumenilo i termalnu vodu te, ako imaju, umjetne trepavice i ljepilo za njih', rekla je M. Butković.

Ne treba zaboraviti ni ruke i stopala pa nakon manikure/pedikure uredite i nokte. Neka boja laka na rukama i nogama bude usklađena, a ekstravagantne duge nokte ili ekstremne boje ostavite za drugu prigodu. Najbolje je, ukoliko niste sigurne u odabir boje laka, da ona odgovara nijansi haljine.

Naravno, ne zaboravite da je najvažnije da vam ta večer ostane u lijepom sjećanju, a ne da se cijelu noć mučite u neudobnoj odjeći i obući ili brinući se je li sve u redu s frizurom ili make upom.

I sretno!