MORSKA LJUBAV

Ivan Glowatzky i Mara Bratoš zaljubljeni dočekali i jesen

25.11.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Srce zagrebačkoga glumca osvojila je dvije godine starija dubrovačka fotografkinja s kojom je vezu započeo u kolovozu ove godine: upoznali su ih zajednički prijatelji u Dubrovniku, a među njima je odmah proradila kemija

Mnoge morske ljubavi traju samo jedno ljeto, no 35-godišnja fotografkinja Mara Bratoš i dvije godine mlađi glumac Ivan Glowatzky, koji su vezu započeli u kolovozu ove godine, zaljubljeni su dočekali i jesen. Među njima nije zaiskrilo na nekom fotosessionu - ona je, naime, poznata po poetičnim fotografijama poznatih - već u neformalnim druženjima u Dubrovniku u kojem su se ljetos oboje zatekli, piše Gloria.

Mara je u rodnom gradu, iz kojeg je sredinom devedesetih otišla studirati filmsko i TV snimanje na zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti, priredila izložbu fotografija 'Lučki gradovi', a Ivan, rođeni Čakovčanin, na Dubrovačkim ljetnim igrama glumio je Guildensterna u predstavi 'Hamlet'. Pronalazio bi vremena i za zabavu pa je s kolegama često znao zaružiti u poznatim dubrovačkim kafićima Talir i Trubadur, u kojima se nekoliko puta zatekla i Mara, urednica fotografije u časopisu Banka.

Upoznali su ih zajednički prijatelji, a među njima je odmah proradila kemija. To se dalo naslutiti već na izložbi 'Lučkih gradova' u Galeriji Sebastijan, sredinom kolovoza, jer se Ivan, poznat po ulozi u filmu 'Pjevajte nešto ljubavno' i humorističnom serijalu 'Luda kuća', u kojem tumači lik Filipa Majera, cijelu večer nije odvajao od Mare.

Njihovi prijatelji tvrde da su jako zaljubljeni, ali da o svojoj vezi ne žele govoriti na sva zvona, kao što nisu ni prije. Zna se, međutim, da je Ivan prije godinu dana prekinuo dvogodišnju ljubavnu vezu sa 37-godišnjom Lejlom Muftić, produkt-menadžericom u tvrtki Donau Lab, dok je Marin najpoznatiji dečko bio fotograf Pavo Urban, ljubav iz tinejdžerskih dana, koji je 1991, sa samo 23 godine, stradao u granatiranju Dubrovnika, nedugo nakon što je stradao i njezin otac.