MODNI KLASICI

Iris Livaja ležeran stajling 'začinila' kultnim Chanelovim komadima

07.05.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Na otvorenju splitske poliklinike u vlasništvu supruga njezine dobre prijateljice Ane Gruice Uglešić, pojavio se bračni par Livaja, a plavokosa Splićanka tom je prigodom pokazala ležeran stajling kojim su dominirali Chanelovi modni dodaci

Otvaranje novog odjela splitske poliklinike nije propustila Iris Livaja, koja je za to imala dobar razlog. Ustanova je naime u vlasništvu Borana Uglešića, supruga glumice Ane Gruice, koju s Iris veže dugogodišnje prijateljstvo.

Bivša manekenka za dnevnu izlazak odabrala je ležeran stajling, crne kargo hlače, koje se vezicom stežu oko gležnja u kombinaciji s pastelno žutim sakoom, a outfit je upotpunila modnim dodacima s potpisom luksuzne pariške modne kuće Chanel.

Uz Chanelovu torbicu u bež nijansi, model WOC (wallet on chain), Iris je nosila slingback cipele s blok petom u prepoznatljivoj kombinaciji boja - bež s crnom kapicom. Riječ je o 66 godina starom dvobojnom modelu slingback cipela koje su bile i ostale simbol Chanelovog chica.

  • +10
Otvoren novi odjel Poliklinike Uglešić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iako su ove klasične cipele predstavljene daleke 1957, nisu nimalo izgubile na svojoj privlačnosti pa ih mnogi s pravom smatraju jednima od najelegantnijih cipela ikad. Kultne cipele Gabrielle Coco Chanel razvila je u partnerstvu s pariškom tvrtkom Raymonda Massara, a i današnji modeli rezultat su njihove suradnje koja traje više od pola stoljeća. S postolarom je Chanel stvorila genijalnu alternativu stiletticama, udobne, elegantne i chic cipele koje desetljećima uspješno odolijevaju modnim trendovima.

Kako bi bile što udobnije i praktičnije, Chanel je spustila petu na udobnih 5 cm, omekšala remen, prednji dio napravila malo četvrtastijim te upotrijebila dvobojnu kombinaciju kako bi definirala prepoznatljiv stil. Nije slučajnost da je prvi i najpopularniji model imao kombinaciju bež i crne boje. Naime, crna vizualno skraćuje stopala i skriva tragova ogrebotina i habanja, a bež je korištena kako bi vizualno produljila nogu i figuru.