ISPROBAJTE IH

Imate okrugli oblik lica? Evo koje vam frizure najbolje odgovaraju

13.10.2021 u 15:23

Bionic
Reading

Lijepa i njegovana frizura najbolji je modni dodatak no, samo ako je dobro osmišljena ovisno o obliku lica i strukturi kose, ali i načinu stiliziranja

Premda se većina prilikom izbora frizure najviše povodi za trendovima, frizeri upozoravaju kako je zapravo najvažnije voditi računa o obliku lica kako bi se na najbolji način naglasila ljepota lica.

Ukoliko ste i vi među damama koje odlikuje okruglo lice, onda će vas zanimati koje su frizure idealne za ovakav oblik. 

RIJEČ SLAVNOG STILISTA

Kratke, srednje dužine ili duge: Ovih 15 frizura posebno laskaju tankoj kosi

Pogledaj galeriju
  • placeholder

U posljednjih mjesec dana Google pretraživanja 'najboljih frizura za okrugla lica' porasla su za 4.250 posto, što ukazuje na to da su mnogi u potrazi za novom frizurom.

KIRSTEN DUNST

Dugo je nismo vidjeli, a onda je ukrala pozornost u divnoj haljini kakvu bismo odmah pospremili u svoj ormar

Pogledaj galeriju

Djevojke i žene s okruglim licem (gdje je širina na razini jagodične kosti približno ista kao duljina lica) trebaju znati da je pravilna frizura ključna za uravnoteženje proporcija lica kako bi izgledalo mršavije.

Ovom obliku lica odgovara način šišanja koji je malo razbarušeniji te stiliziran u mekim valovima dodajući volumen, dakle oštri, geometrijski rezovi i savršeno ravna kosa nije baš najbolji izbor.

Kad se radi o najboljim izborima za dame s ovakvim lice to su bez sumnje trendi pixie varijante sa ili bez šiški koje trebaju biti dulje i slojevite - nikako kratke.

Dobra je ideja i uz pomoć pramenova posvijetliti lice i to ne mora nužno čak biti dramatično, jer će i suptilna razlika u ukupnoj boji dodati kontrast i dati iluziju teksture bez slojeva, a lice će odmah izgledati mlađe i privlačnije.

Stilovi koji odgovaraju damama s ovakvim oblikom lica su i asimetrične frizure, kao i npr. bob frizure srednje dužine koje prekrivaju bočne strane lica čine ga užim. Duga kosa nije loša opcija jer vertikalne linije izdužuju okruglo lice.

Ako niste sigurni kako se ošišati neka vas nadahnu divne frizure slavnih ljepotica s okruglim licem poput Mile Kunis, Gemme Chan, Kirsten Dunst, Selene Gomez, Priyanke Chopre...