SLATKA POMOĆ

Imali ste srčani udar? Čokolada će vam spasiti život!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.08.2009 11:58
  • Objavljeno 15.08.2009 u 11:58
čokolada

čokolada

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Ljudi koji su preživjeli srčani udar trebali bi jesti čokoladu barem dva puta tjedno jer će im se na taj način smanjiti rizik od smrti prouzročene koronarnim bolestima

Švedsko istraživanje pokazuje da pacijenti koji su imali srčani udar imaju 70 posto manji rizik od smrti ako jedu čokoladu. Čak i ako čokoladu konzumiraju jednom tjedno, smanjuju si rizik od smrti gotovo za pola.

Ovo otkriće je samo dio mnogih spoznaja vezanih uz dobrobiti čokolade, a pogotovo tamne čokolade. Prijašnja su istraživanja pokazala da tamna čokolada smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, štiti od karcinoma te štiti trudnice od prijevremenog porođaja.

Iako osobe mogu preživjeti srčani udar, ipak im ostaju oštećenja koja drastično povećavaju rizik od smrti zbog mogućih kardioloških problema u budućnosti.

Međutim, istraživanje provedeno u Stockholmu pokazuje da konzumiranje čokolade može pomoći. Ipak, znanstvenici upozoravaju da se to ne odnosi na sve slatkiše. Naprotiv, drugi slatki proizvodi mogu pogoršati stanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi