POPUT WINONE

Ima pomlađujući efekt: Frizura koja je bila hit u devedesetima vrući je trend ove jeseni

11.10.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Ako razmišljate o promjeni imidža, a niste previše oduševljeni bobom i kratke frizure vas ne privlače, razmislite o neodoljivoj frizuri slojevitog stila koja je obilježila devedesete

Ova netipična ljepotica nježnih crta lica i tamne kose bila je najveća ikona u devedesetima, a proslavila se ulogama u velikim hit filmovima 'Drakula Brama Stokera', 'Reality Bites' i 'Edward Škaroruki'.

Zahvaljujući Netflixovoj hit seriji 'Stranger Things', Winona i njezin look doživljavaju novi hype, a sve je popularnija i na društvenim mrežama.

@abbeyerickson shoutout to my moms hairdresser who has cut her hair since highschool for this $19 haircut I literally love it #greenscreen #winonaryder #drewbarrymore ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux

Na Instagramu i TikToku, gdje zapravo započinju revivali mnogih trendova posljednjih godina, Winonina stepenasto ošišana frizura je među najpopularnijima, što je posve u skladu s aktualnim porastom zanimanja za trendove iz 90-ih.

@marcelodominguezdorado This haircut is making a huge comeback sported among generation z - we can’t help Ourselves but to reminisce the 90s through them. #winonaryderhair#90saesthetic #90shair #haircuttransformation #hairinspiration ♬ It Feels So Good - Radio Edit - Sonique

Šarmantna frizura koju nije teško stilizirati, ležeran bixie, odnosno spoj boba i pixie frizure, upravo je jedan od vrućih trendova ove jeseni.

Tzv. Winona Ryder cut opisuje slojevitu kratku frizuru negdje na granici između boba i pixieja.

Glumica ju je imala prije 30-ak godina, kada je kao it djevojka s puno stila nosila crne mini haljine i kožne jakne u društvu tadašnjeg dečka Johnnyja Deppa.

Winoni su upravo takve buntovne modne kombinacije sjajno pristajale, a slojevito ošišana frizura sjajno se uklapala u njezin rock chic look.

Na TikToku raste broj onih koji se odlučuju za Winoninu bixie frizuru iz devedesetih i nije im nimalo teško odreći se duge kose.

Savjet: da bi ovakva frizura dobro izgledala, mora biti savršeno ošišana. Gornji sloj se skraćuje poput pixieja, stvarajući mnoštvo slojeva, no donji pramenovi ostavljaju se dulji tako da rez završava negdje u visini brade.

Ako je dobro ošišana, nije ju teško oblikovati: malo gela, voska ili laka i vaš novi buntovni imidž je spreman.

Ovakav bixie dobro funkcionira na gustoj, ali i na tankoj kosi, kojoj daje dodatni volumen.