KITTEN PETA

Ili ga volite ili mrzite: Ovaj omraženi detalj sada je najpoželjniji na gležnjačama

20.10.2022 u 06:30

Bionic
Reading

Iako su ih po popularnosti posljednjih mjeseci 'pregazili' modeli s platformom, cipele u znaku minijaturne kitten pete i dalje su prisutne na modnoj sceni

Takozvana kitten peta, koja broji tek nekoliko centimetara, godinama je opisivana kao ružna i nimalo laskava, no posljednjih sezona našla je svoj put do modne javnosti, sloveći za popularan i sasvim prihvatljiv detalj na obući.

Detalj minijaturne kitten pete, istaknut na različitim siluetama obuće, još jedan je trend populariziran u modnoj eri 90-ih i već nekoliko sezona bilježi veliki modni povratak.

Prošle godine potražnja za obućom s kitten petom porasla je za 280 posto na modnoj tražilici Stylight, a mogla bi obilježiti i aktualnu sezonu jesen/zima.

Udobne i lagane, cipele s kitten petom pravi su modni dodatak gotovo svakom odjevnom komadu, bilo da se radi o dugoj pletenoj haljini, bilo casual trapericama, a ove sezone nećete pogriješiti odabirom gležnjača s kitten petom kakvima vrve police trgovina.

Koji model gležnjača na kitten petu odabrati ove jeseni?

Bezvremenske i klasične, gležnjače s malom petom dostupne u neutralnim bojama siguran su odabir, a ove sezone zanimljive verzije nude brendovi Aeyde i By Fara, talijanski Valentino i Gucci, španjolski Mango i brojni drugi.

  • +9
Gležnjače s kitten petom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo