'FASHION TALKS'

Ida Prester: 'Ne volim skupu odjeću, nije da sam škrta... Platim ja tu i tamo nekog domaćeg dizajnera'

03.04.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Uvijek raspoložena i vesela, svestrana voditeljica, glazbenica, PR i kolumnistica, netipična mama dva zaigrana dječaka i supruga, u zanimljivom intervjuu 'Fashion Talks', novom formatu tportala, Borisu Banoviću, poznatijem i kao Fashion Guru, otkrila je zanimljive stvari o svojem osebujnom modnom stilu

'Fashion Talks' novi je format tportala, a s našim modnim kritičarem Fashion Guruom ovoga je puta razgovarala Ida Prester.

Borisa Banovića, odnosno Fashion Gurua, zanimalo je kako plavokosa Zagrepčanka stigne obići sve te silne vintage i second hand trgovine u kojima pronalazi nevjerojatne komade i pomaže li joj u tome suprug Ivan Peševski.

'Muž? Excuse-moi! On ne ide po second hand trgovinama, sve naručuje online, a ja idem cipelcugom i tražim. Baš mi je gušt doći u trgovinu u kojoj vlada raskoš i kopati. Svaki stoti komad bude za mene, ali to je ta igra... Dođeš, kopaš i, wow, izvučeš nešto! Tad pomislim - kakva divna bakica je ovo nosila', kroz smijeh je otkrila.

Ida često putuje, pa je otkrila i gdje su joj se najviše svidjele second hand i vintage trgovine.

Ida Prester s Fashion Guruom Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Najbolje su bile u Kopenhagenu i Oslu, ali su bile i najskuplje. Puno mi je veći gušt doći u neki second hand u kojem se kupuje na kile, kao npr. u Berlinu. Natrpaš što hoćeš pa ti izmjere po kilaži i, bez obzira na brendove, platiš 15 eura. Mislim, ne volim ja skupu odjeću, nije da sam škrta ili nešto. Platim tu i tamo nekog domaćeg dizajnera radi podrške. Skupa odjeća jako me opterećuje, a ja se volim opušteno osjećati u onome što nosim i nikad ne znam gdje ću sjesti, s kim ću se družiti, hoće li me čip 'prokuriti', pa da nisam sad platila milijune i da sam u stresu', kaže Ida, poznata po svojem neobičnom modnom stilu.

Svoju ogromnu garderobu čuva na posebnom mjestu, otkrila je Fashion Guruu.

'Da, imam stvarno ogroman ormar. To nije ormar, već fundus koji čuvam zadnjih 30 godina. Tamo su mi i omiljeni komadi o kojima se brinem i čuvam ih, pa su više kao artefakti. Tako da je to stvarno ogromna garderoba. Jednom ću te odvesti kad preuredimo stan, sve je šareno, slatko, puno stilova…', kroz smijeh je rekla Ida, obožavateljica razigranog stila 80-ih.

Ida Prester Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Dodala je i da joj se sviđa što se sad i kod nas sve češće ide prema održivosti.

'Zadnjih 15 godina kupujem u vintage i second hand trgovinama te sam prije nailazila na čudne poglede i pitanja: 'Kako ti se to ne gadi, to je netko nosio?!' Pa kako možete doći u hotel ili restoran u kojem je netko spavao u krevetu prije vas ili jeo u tanjuru prije vas i da vam se to ne gadi?' kaže Ida.

Pogledajte Fashion Talks u kojem gostuje Ida Prester:

Fashion Talks s Idom Prester Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr