NAKON DUBROVNIKA, SPLITA I ZADRA

I Šibenik postao destinacija za kruzere

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 08.09.2011 11:03
  • Objavljeno 08.09.2011 u 09:21
Šibenik kruzeri

Šibenik kruzeri

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Nakon Dubrovnika, Splita i Zadra, Šibenik postaje sve ozbiljnija destinacija za kruzerski turizam. U srijedu je u šibensku luku uplovio još jedan kruzer srednje veličine
Leo Nikolić

Leo Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Iako šibenska luka ima ograničenje na veličinu brodova koji mogu uploviti, taj grad postaje sve popularnija destinacija. Uski kanal sv. Nikole limitira mogućnost uplovljavanja najvećih kruzera, ali brodovi srednje veličine, do 200 metara duljine, bez većih problema, uz asistenciju remorkera, ulaze u šibenski kanal.

Trenutno su u šibenskoj luci u tijeku radovi na najvećem gatu Vrulja, na koji će moći pristati putnički brodovi srednje veličine. Brod srednje veličine koji je danas posjetio Krešimirov grad bio je na sidru ispred starog dijela grada, a dio gostiju je organizirano posjetio grad i katedralu.

Zasada još nije potpuno organizirana disperzija gostiju po okolici Šibenika i obližnjem NP Krka, no treba vjerovati da će se i to organizirati pa najveću korist od 25-postotnog rasta uplovljavanja putničkih kruzera u Šibenik još bilježi Lučka uprava koja ubire pristojbe.

Mada su zbog korištenja remorkera pri uplovljavanju u šibensku luku te lučke pristojbe više nego u drugim gradovima u Dalmaciji, to nije umanjilo interes kruzerskih kompanija za posjet Šibeniku. One su sasvim sigurno prepoznale povijesni, ambijentalni i turistički potencijal grada i regije. Već sljedeće godine najavljen je dolazak 15 brodova većih od 200 metara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi