5 MODELA KOJE OBOŽAVAMO

I nakon 20 godina: Kultne cipele koje je proslavila Carrie Bradshaw još uvijek su u modi

07.06.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Prošla je točno 21 godina od emitiranja prve epizode legendarne serije 'Seks i grad' i kultnih stajlinga koji su obilježili seriju. Osim po razbijanju tabu tema, serija je postala popularna i zbog krojenja trendova. Sve što su likovi u seriji nosili, a posebice Carrie Bradshaw, buknulo je u rekordnom roku, pa je serija zaslužna i za uspon brojnih brendova, a iako je prošlo toliko vremena cipele koje svoju popularnost duguju upravo ovoj seriji još uvijek su itekako u modi

Sve cipele koje je Carrie Bradshaw, točnije Sarah Jessica Parker, nosila u seriji 'Seks i grad', dobile su na popularnosti u rekordnom roku, a ovih pet cipela i dan-danas uživaju status kultnih cipela koje vjerojatno nikad neće izaći iz mode.

Salonke s kopčom od cirkona

'Možeš uzeti moju Gendi torbicu, možeš uzeti moj prsten i sat, ali ne možeš uzeti moje Manolo Blahnik cipele', rekla je u jednoj od epizoda Carrie Bradshaw. Ove kultne cipele otada su nezaobilazne u ormarima trendseterica diljem svijeta.

Bijele štikle

Ako je Carrie voljela jedne cipele više od ikoga i ičega, onda su to bijele salonke poput ovih sa slike. Nakon kratke pauze, bijele cipele su ponovno zavladale modnom scenom, a trgovine su prepune raznoraznih neodoljivih modela, od klasičnih salonki, preko natikača, do retro cipela s kitten petom.

Šljokičaste štikle

Carrie je u seriji prepoznala moć šljokičastih štikli, a Sarah Jessica Parker i danas ih nosi za razne prigode. Šljokičaste štikle ožive u trenu čak i najjednostavniji stajling, stoga će vam jedne ovakve štiklice s potpisom Sophije Webster sigurno dobro poslužiti.

Drvene natikače

Čak i kada je bila odjevena maksimalno ležerno Carrie je uvijek uspjevala izgledati chic, kao primjerice kada je na čuvenim stepenicama ispred svog stana nosila ružičaste natikače s drvenim potplatom s potpisom brenda Dr. Scholl. Ove udobne natikače i dan-danas su jedne od traženijih među modnim ovisnicama.

Prozirne štikle

Ako mislite da su prozirne sandale trend koji je tek sad ugledao svjetlo dana, razmislite ponovo. Carrie je natikače na petu od PVC-a nosila davnih dana, a ove sezone trend prozirnih ili takozvanih naked sandala jači je neko ikad.

MODNA OVISNOST

Ove su sandale i cipele osvojile zaljubljenice u modu, a sve zahvaljujući jednom neodoljivom detalju

Pogledaj galeriju