ČISTI KLASIK

Nikad neće izgledati staromodno: Jedine cipele koje nikad ne izlaze iz mode

31.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Kupnja para dizajnerskih cipela za većinu ljudi predstavlja veliku investiciju. Kada se za nju napokon odlučite, željet ćete da odabrani model graciozno stari, odolijeva aktualnim modnim trendovima i uvijek izgleda stajliš. Na modnoj sceni, međutim, postoji nekoliko modela obuće koji posjeduju određeni pedigre i pritom se izdvajaju od ostalih, a u pojedinim slučajevima imaju povijest dugu više od stoljeća

Odlučite li svoju postojeću kolekciju u ormaru obogatiti modelom dizajnerskih cipela, zasigurno će vas zanimati u koje se modele najviše isplati investirati. Od prepoznatljivih Chanelovih balerinki do Guccijevih loaferica, ovih sedam modela dizajnerskih cipela garantiraju bezvremenski status, pritom uvijek izgledajući dobro uz većinu odjevnih komada.

Chanelove balerinke

Tijekom svog života slavna Coco Chanel uspjela je kreirati mnoštvo komada koji su stekli kultni status, a njezin dvobojni model balerinki jedan je od najpoznatijih. Dizajnirane 1957. godine, Chanelove balerinke i danas se nalaze na listi najpoželjnije obuće s dizajnerskim potpisom, a one su upravo ono što klasičnu kombinaciju bijele majice, sakoa i tenisica čini neodoljivom.

Brogue cipele s potpisom brenda Church's

Zaštitni znak poznatog engleskog brend Church's, koji se na modnoj sceni nalazi od davne 1675. godine, definitivno su modeli cipela brogue koje danas izgledaju podjednako svježe i aktualno kao u 19. stoljeću.

Salonke s potpisom Jimmyja Chooa

Jimmy Choo je brend obuće stvorene za crvene tepihe postavši omiljen u širokom rasponu poznatih dama – od ikone stila Rihanne do britanske miljenice Kate Middleton. Salonke s potpisom ovog malezijskog dizajnera predstavljaju bezvremenske visoke cipele za svaku prigodu.

Tenisice Stan Smith brenda Adidas

  • +22
Slavne ljepotice u tenisicama Stan Smith Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako se trendovi po pitanju tenisica mijenjaju gotovo svake sezone, danas kultne bijele Adidasove tenisice nazvane po američkom tenisaču Stanu Smithu predstavljaju model koji iz sezone u sezonu uspješno odolijeva aktualnim modnim trendovima.

Čizme s potpisom brenda Chloe

Od modela sa zakovicama imena Susanna do modela s efektnim kopčama Rylee, modna kuća Chloe postala je omiljeni brend za stajliš modele čizmi s dizajnerskim potpisom. Viđen na mnoštvu slavnih dama, model Rylee doživio je poseban uspjeh svojom siluetom koja koketira s čizmama inspiriranim Divljim zapadom.

Sandale Oran s potpisom Hermesa

Dostupne u 21 boji, sa sigurnošću se može reći kako su sandale Oran s potpisom luksuznog brenda Hermes postale glavni komad u ormarima modnih influencerica i urednica. S cijenom nešto višom od četiri tisuće kuna, Hermesove sandale Oran zahvaljujući svom klasičnom i svestranom obliku slove za najisplativiju modnu investiciju.

Guccijeve loaferice

  • +8
Slavne dame i poznate Hrvatice u Guccijevim loafericama Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Iako su modnu javnost potpuno oduševile 2014. godine, klasične loaferice s potpisom talijanske mode kuće Gucci na sceni se nalaze više od 60 godina. Jednostavnog stila i s prepoznatljivim detaljem koji inspiraciju crpi iz konjičke opreme, Guccijeve loaferice danas je moguće pronaći u mnoštvo različitih stilova, no najvećim klasikom smatraju se modeli u crnoj i smeđoj boji.