PROMO

I ljetovanje u naizgled nedostižnim destinacijama ipak je dostupno uz pravi način plaćanja

09.06.2023 u 11:41

Bionic
Reading

Ako nemate vikendicu ili rodbinu na moru, proteklih ste mjeseci, razmišljajući kuda na odmor, vjerojatno maštali o mnogočemu. Naime, kako dani postaju dulji i temperatura raste, šarmantni europski obalni gradovi i idilični otoci mame najprobirljivije putnike na svijetu. Pa onda zašto ne bi i vas?

Kada je u pitanju očaravajući svijet luksuza, ekskluzivnosti i neusporedive ljepote vrhunskih europskih ljetnih odredišta, u ponudi za 2023. ponovo su u vrhu 'uobičajeni sumnjivci' - od suncem obasjanih obala Mykonosa do slavnog glamoura St. Tropeza. Evo kojih pet odredišta stručnjaci za putovanja proglašavaju hitovima za ovo ljeto.

Grčki otok Mykonos, raj smješten u srcu Egejskog mora, kikladski je dragulj koji odiše luksuzom, glamurom i sofisticiranošću. Poznat je po svojim prekrasnim pješčanim plažama, kristalno čistom moru i živahnom noćnom životu.

Za neke, pak, ništa se ne može usporediti s bezvremenskom elegancijom i prestižem St. Tropeza, bisera francuske rivijere koji već čitavo stoljeće osvaja elitu. Avanturu tu valja započeti šetnjom uskim ulicama staroga grada, a potom unajmiti jahtu da bi se istražilo blještavu obalu, ekskluzivne klubove i slavnu plažu Nikki, gdje se možete družiti s bogatima i slavnima.

Amalfijska obala zadivljujući je dio obale duž južnog ruba Italije, koji se može pohvaliti dramatičnim liticama, azurnim morem i slikovitim gradovima. Započnite šetnjom slikovitim Positanom, a onda se prepustite uživanju u ležernom ručku na terasi s pogledom. Svakako unajmite jahtu i otkrijte skrivene uvale, skrovite plaže i poznatu Plavu špilju.

Ibiza, suncem okupani otok u Sredozemnom moru, savršeno utjelovljuje luksuz, hedonizam i prirodne ljepote. Kako biste okusili mirnu stranu Ibize, istražite netaknute obale otoka, kao što su Cala Comte i Cala d'Hort, ili se opustite u ekskluzivnom klubovima na plaži, a kad padne noć, uronite u zvukove vrhunskih DJ-a u renomiranim klubovima ili, za intimnije iskustvo, uživajte u večeri uz svijeće i koktelima na očaravajućoj plaži Experimental Beach Ibiza.

Posljednji, peti adut ovoga ljeta naš je Dubrovnik, o kojem domaćem čitatelju ne treba trošiti riječi. Sve navedeno čini vam se nedostižno, dok vas vaš ljetni budžet okrutno budi iz sanjarenja o zvučnim imenima, plažama i jahtama? Pričekajte!

Došavši na domaće tlo, vijest da će Hrvatska zahvaljujući plodonosnom turizmu ipak izbjeći recesiju malo znači hrvatskome smrtniku koji prosječno zarađuje tisuću eura. Stručnjaci su izračunali da domaća četveročlana obitelj za jednotjedni odmor na Jadranu ove godine mora izdvojiti oko tisuću eura (apartman, prijevoz, pokoja kava i sladoled), uz uvjet da hranu ponesu sa sobom (naravno, mjesta kao što su Opatija, Rovinj, Hvar, Vis i Dubrovnik mogu se zaboraviti). Restorani su definitivno preskupi, a i za obiteljski izlazak na pizzu trebat će pedesetak eura.

Čak i takav skromni odmor mnogima je znanstvena fantastika. Inzistirate na Jadranu, a nešto bolje od toga, namijenjeno boljestojećim strancima, čini vam se nedostižno? Još jednom – pričekajte!

Kao alternativa dodatno se nameću i povoljnija, ali zato ništa manje atraktivna ljetovanja u inozemstvu. Možda nisu tako razvikana kao neka spomenuta, ali stručnjaci su probrali mjesta na kojima ćete se u ljeto 2023., bez bankrota, osjećati kao razmaženi globtroter. Koje su to destinacije, pitate se? Evo četiri koja su isplivala na vrh.

Marmaris, tursko ljetovalište s kobaltno plavim morem i blještavim marinama, rangirano je kao najjeftinije odredište za odmor u Europi. Portugalski Algarve izdvojen je prema kriteriju najbolje vrijednosti za novac, baš kao i bugarska Sunčana obala, posebno Canava, smještena na rubu Crnog mora, gdje su izvrsno jelo i pića posebno pristupačni, te party resort Sunny Beach, zbog raznovrsnih restorana i dva i pol kilometra duge plaže. Posljednji prijedlog je Malta, otočna država u središtu Sredozemnog mora, čiji je otok Gozo prepun skrivenih plaža, netaknute prirode i umirujućeg spokoja, a sve po vrlo pristupačnim cijenama.

Dakle, uzeli ste u obzir sve najbolje, domaće i najpovoljnije, ali vas ukupni trošak još uvijek zabrinjava, pogotovo što ljetovanje donosi i brojne prateće troškove (odjeća, oprema za plažu, kvalitetna kozmetika…)? Možda biste si i ono najskuplje mogli priuštiti kad biste baš sve mogli plaćati na rate.

Postoji rješenje i za to! Korisnici Addiko Mastercard kreditnih kartica mogu sve transakcije dijeliti na rate, čak i na mjestima koja ne nude obročnu otplatu. Addiko banka tijekom lipnja nudi besplatnu podjelu troškova na rate, i to bilo gdje.

Klijent ne mora razmišljati ima li prodajno mjesto, u zemlji ili bilo gdje na svijetu, podjelu na rate, jer s Addiko Mastercard kreditnom karticom može sam na (2 do 24) rate besplatno podijeliti bilo koju transakciju veću od 40 eura, pa čak i kupovine na internetu i podizanje gotovine na bankomatima, naknadno i jednim klikom putem Addiko mobilnog bankarstva. Promotivna kampanja traje do konca lipnja, pa požurite i – krenite na odmor.

Nakon što se za to odlučite, valja samo odabrati – Amalfijska ili Azurna obala, Mykonos ili Ibiza, Hvar ili Dubrovnik, Marmaris ili Sunny Beach… I ne zaboravite prije putovanja kupiti sve što vam treba za čarobno ljetovanje. Naravno, na rate!