U IŠČEKIVANJU EUROSONGA

Huljić se predomislio: 'Lijepa Tena ide u finale'

28.04.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Kako teku posljednje pripreme za nastup na Eurosongu u Moskvi, kako izgleda raspored nastupa te kakva su očekivanja Andree Šušnjare i Igora Cukrova doznali smo na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom Peoplesu

Još sedam dana dijeli mlade nade hrvatske glazbene scene Andreu Šušnjaru i Igora Cukrova od odlaska u Rusiju, gdje će predstavljati Hrvatsku na natjecanju za Eurosong, koje će se održati u olimpijskoj dvorani u Moskvi.

Andrea i Igor spremni su za polazak. 'Jako sam uzbuđena što idem u Moskvu. Nije da se ja i Igor ne zamaramo s plasmanom. Voljeli bi biti što bolji, ali više vodimo računa o tome kako ćemo se mi prezentirati i kako ćemo nastupiti. To nam je važnije od konačnog rezultata. Naravno da ne bi voljeli biti zadnji, ali među prvih petnaestak, to bi bilo super', rekla je Andrea.

Upitani jesu li u bilo kojem trenutku nakon pobjede na Dori osjetili ljubomoru od strane velikih glazbenih zvijezda hrvatske estrade, budući da su pobijedili novi, mladi i perspektivni izvođači, oni odgovaraju: 'Baš smo komentirali kako se to zapravo događa zrelijim pjevačima. To je kao nekakva kruna karijere, a nama se to dogodilo odmah. Nismo ni krenuli. Ne znam kako na to gledaju starije kolege, ali mi smo zadovoljni.'

Aleksandar Kostadinov
'Oprah je tražila video priču'

Malo tko će u ovo povjerovati, ali Aleksandar Kostadinov, urednik Glazbenog programa HTV-a, sljedeću je informaciju prezentirao doista entuzijastično. Naime, tvrdi da je slavna voditeljica i jedna od najmoćnijih žena svijeta Oprah Winfrey zatražila video priču od četiri minute upravo o mladim nadama hrvatske glazbene scene. Koliko je istine u tome, najbolje ćemo vidjeti u jednoj od emisija 'Oprah showa'.

Osim vijesti koja je svima najjače odijeknula u ušima, Kostadinov je na današnjoj konferenciji za novinare izvijestio o posljednjim pripremama te o tome kako uopće izgleda raspored nastupa Andree i Igora.

'Ekipa je spremna za polazak! Prvu probu imat ćemo 5. svibnja, dok je polufinalna večer na rasporedu 14. svibnja, a finalna 16. svibnja. Postoje nova pravila glasovanja, baš kao i na Dori. Tako 50 posto glasova dodjeljuju gledatelji televotingom, a 50 posto profesionalni žiri, koji će odrediti svaka država', rekao je Kostadinov. Potom je novinarima predstavio i verziju 'Lijepe Tene' na španjolskom, koju je nekoliko puta krivo najavio kao verziju na talijanskom.


Viktor Drago

Viktor Drago ipak popustio te dao Andrei i Igoru šansu

Iako je i sam rekao da inače ne pristaje i izbjegava 'stvari festivalskog tipa', popularni stilist Viktor Drago ipak je pristao odjenuti Andreu i Igora, za čiji se stajling pobrinuo i tijekom snimanja spota za pjesmu 'Lijepa Tena'.

Tako će lijepa i simpatična Andrea na sebi imati haljinu Eliei i Arielo, dok će Igor nositi odijelo popularne modne kuće Ester Culto. Prateći vokali nosit će kreacije dizajnerice Matije Vujice.

 

Tonči Huljić
'Ne bih se kladio na pobjedu, nego skoro na pobjedu'

Iako je u nedavnom intervjuu izjavio da 'Lijepa Tena' nema šanse u Moskvi, autor skladbe Tonči Huljić se tjedan dana prije puta, valjda kako bi ohrabrio Andreu i Igora, ipak predomislio.

Ovoga puta je rekao da on ne vjeruje u kladionice jer se te prognoze uvijek pokažu pogrešne te da je siguran da će Andrea i Igor doći u finale. 'Ja se na pobjedu ne bih kladio, ali bih se kladio skoro na pobjedu. Očekujem Hrvatsku u finalu, jer su pjesma, izvođači, vokali i spremnost na našoj strani', bio je optimističan Huljić.

 


Ispravljena verzija hrvatske zastave


Organizatori se potrudili ispraviti grešku s hrvatskom zastavom

Krive boje na zastavama, prema riječima Kostadinova, nisu tako rijetke. Tako je i ove godine po Moskvi bio polijepljen veliki reklamni plakat s najavom Eurosonga, ali na njemu su boje hrvatske zastave bile krivo raspoređene - umjesto crvene, bijele pa plave, na zastavi su bile crvena, plava pa bijela boja. Na svu sreću, hrvatska ekipa brzo je reagirala, tako da je greška sanirana. Osim Hrvatskoj, greška s bojama na zastavi dogodila se i Španjolskoj.