Enogastronomsko odredište

Hotel Monte Mulini kao nezaobilazno enogastronomsko odredište

18.04.2011 u 10:39

Bionic
Reading

Istra i Rovinj i ove su godine nezaobilazno odredište za sve one željne dobre zabave, kulturnih događanja i opuštanja na plaži. Za one koji pak uz sve to maštaju i o hedonističkom uživanju u dobroj hrani i vrhunskom vinu te blagodatima wellnessa, tu je Maistrin hotel Monte Mulini, prvi boutique hotel s pet zvjezdica u Rovinju

Hotel se nalazi na atraktivnoj lokaciji uz samu plažu tek nekoliko minuta ugodne šetnje do centra Rovinja, okružen zelenilom stoljetne park-šume 'Zlatni rt'. Koju god od 119 prostranih i moderno uređenih soba ili suiteva odabrali, dan će vam započeti uz zadivljujući pogled na kristalno more te vizuru starogradske jezgre, a ako je istina da se po jutru dan poznaje, onda je doručak u hotelu Monte Mulini s više od 20 različitih vrsta peciva i croissanta, 8 različitih vrsta sireva, šampanjcem i jagodama… garancija da će vaše nepce i ostatak dana uživati u slasnim zalogajima. Priliku za to imat ćete u jednom od dva su fine dining restorana – Wine Vault i Mediterraneo, koji se nalaze u sklopu hotela, a kojima upravlja Chef Tomislav Gretić. Ovisno o tome u koje doba godine posjetite hotel, pred sobom ćete listati drugačiji jelovnik.

 

Naime, Chef Gretić ponudu menija kreira u skladu s godišnjim dobom sljedeći tradiciju francuske i mediteranske gastronomije u kombinaciji sa sezonskim autohtonim proizvodima pružajući tako gostima užitak u brojnim hladnim i toplim predjelima, juhama, vegetarijanskim jelima, ribljim i mesnim specijalitetima. Za potpun doživljaj, sve to valja sljubiti s jednim od 600 etiketa domaćih i inozemnih vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Novog Zelanda, Čilea te Australije ali i mnogih drugih zemalja. Zanimljivo je da su u karti zapisani i naputci o porijeklu svake sorte i naputci za pravilno kušanje vina tako da se i za vinske laike, posjet restoranima hotela Monte Mulini može pretvoriti u pravi doživljaj i sasvim novo iskustvo.

 

Na kraju dana pak opustite svoje tijelo i um uz jedan od luksuznih tretmana s čokoladom, kavijarom, vinom ili zlatom u Wellness&Spa centru hotela Monte Mulini.