kriv je britanski premijer

Hoće li ovo biti kraj pomame za Adidas Sambama? 'Uništio ih je'

10.04.2024 u 22:39

Bionic
Reading

Britanski premijer Rishi Sunak čak se morao javno ispričati zajednici ljubitelja Samba tenisica, koji ga optužuju da nije dovoljno 'cool' da ih nosi

Adidasove Sambe iz sezone u sezonu ostaju najpoželjniji model tenisica na modnoj sceni, no sve je više onih koji tvrde da će im popularnost početi padati nakon što se u njima pojavljuje britanski premijer Rishi Sunak.

Pripadnici generacije Z na društvenim mrežama ističu da britanski premijer jednostavno nije dovoljno cool da bi ih nosio te da u potpunosti narušava čar ovih sada već kultnih retro tenisica.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

'Uništio je vječno cool tenisice', pišu čak i ugledni modni magazina poput GQ-a, koji daju nam daju naslutiti da bi modni odabiri Sunaka zaista mogli imati ozbiljne posljedice po do sad nedodirljiv status popularnosti cjenovno pristupačnih 'sambica'.

Nakon što je od svega nastala svojevrsna drama, karakteristična za generaciju Z, o svemu se oglasio upravo - britanski premijer!

'Ispričavam se zajednici obožavatelja 'sambica'. Ali, u svoju obranu, moram reći da ih nosim mnogo, mnogo godina kao i druge Adidasove tenisice. Prvi par kupio mi je brat kao poklon za Božić i od onda ih stalno nosim', rekao za LBC Radio, uz napomenu kako ga je podosta zabavio kaos koji je pratio ovaj njegov modni odabir.

Sve je prokomentirala i povjesničarka obuće Elizabeth Semmelhavk, koja je za Telegraph izjavila da bi ovo mogla biti 'smrtna presuda' za Sambe.

  • +10
Adidas Samba tenisice - modeli za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

'Premijer se želio uskladiti s aktualnim trendovima, no u svemu je nedostajalo autentičnosti', rekla je, dok GQ zaključuje:

'Kako bi sebe predstavio kao mladolikog i hip, Rishi Sunak uzeo je jedne od najviše cool tenisica i uništio ih za sve ostale.'