POVRATAK CORTEZICA

Hoće li ove kultne tenisice s trona popularnosti napokon izgurati sambice?

24.05.2024 u 06:01

Bionic
Reading

Najveći rival njemačkog Adidasa oživio je svoj kultni model iz 70-ih, pa se svi pitaju je li tim potezom došao kraj višesezonskoj dominaciji retro tenisica tog brenda, predvođenih modelom Samba

Tenisice Cortez brenda Nike vratile su se na velika vrata.

U povodu 30. godišnjice filma 'Forrest Gump', u kojem oskarovac Tom Hanks nosi upravo njih, američki sportski div odlučio ih je ponovno lansirati, kao i neke nove uzbudljive verzije ovog legendarnog modela.

Predstavljene davne 1972. godine, tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Münchenu, tenisice Cortez na poseban način obilježile su pop kulturu.

Osim po kultnom Hanksovu filmu, brojnima su ostale upamćene po kultnoj fotografiji iz 1976. godine, na kojoj članica originalne postave 'Charliejevih anđela', glumica Farrah Fawcett, vozi skateboard na ulicama New Yorka. U novije vrijeme kortezice se pamte kao model na stopalima Leonarda DiCaprija u filmu 'Vuk s Wall Streeta'.

Ponovno dostupan u širokom rasponu boja, legendarni model tenisica s potpisom brenda Nike polako i sigurno opet osvaja fashionistice diljem svijeta.

  • +3
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: TATIANAK / BACKGRID / BACKGRID USA / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Njihov veliki povratak početkom svibnja najavila je i holivudska ljubimica Dakota Johnson na setu svog novog filma, romantične komedije 'Materialists', koju snima u New Yorku, a dug niz godina ovom modelu vjerna je zanosna Emily Ratajkowski.

Njihov poseban dizajn učinio ih je vrlo reprezentativnim, a retro štih koji posjeduju danas je jedan od najtraženijih i najsnažnijih trendova na modnoj sceni.

Poput sveprisutnih sambica, modne ovisnice ne libe ih se nositi uz sve moguće odjevne kombinacije, istovremeno dokazujući njihovu svestranost.

sve osim nogometa