MODNI TREND

Hobo torbe vraćaju se na modnu scenu: Nekad vrlo popularni modeli stižu u novom i tako poželjnom izdanju

07.12.2021 u 14:30

Bionic
Reading

Početak 2000-ih iznjedrio je doista različite i upečatljive trendove. I dok bi neke vrlo rado zaboravili, poput skinny traperica vrlo niskog struka ili traper minice s Ugg čizmama, tu su i ti neki trendovi koji su se s vremenom transformirali, prilagodili i postali itekako poželjni. Jedan od takvih zasigurno su hobo torbe koje su se razvile i oblikovale u modele koji će vladati modnom scenom

Posljednjih mjeseci različiti modeli torbica nametnuli su se kao modni trend, od minijaturnih, dovoljno velikih za tek nekoliko osnovnih stvari, krznenih modela idealnih za modne avanturiste, pa do croissant torbi za kojima su se pomamile gotovo sve modne influncerice. No, dolaskom zime i predstavljanjem kolekcija za proljeće i ljeto 2022. otkrivaju se i neki novi trendovi koje nećemo moći, ali ni željeti zaobići. Među raznim siluetama torbica posebno se ističu hobo torbe, modeli o kojima se u posljednje vrijem najviše govori, a modeli tih torbi na pistama su predstavili i brendovi kao što su Khaite i Lemaire.

Taylor Tomasi Hill, kreativna direktorica personalizirane shopping stranice The Yes pozdravlja povratka hobo torbi, modela koji smatra vrlo praktičnim. 'Hobo torbe, baš kao i svi najveći trendovi iz 2000-ih, vraćaju se, što je dobrodošla vijest za nas koji sa sobom nosimo cijeli svijet, od planera, bojica pa do grickalica. Ova torba je savršena za dane u pokretu,' kaže.

  • +14
Hobo torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

I dok su sam izgled i silueta ove torbe vrlo su raznoliki po pitanju veličine, tekstura i boje novi trend omogućava biranje između modela koje krasi uglađenost i jednostavnost. 'Ljubiteljica sam minimalističkih, modernijih novih modela koji ostaju vjerni obliku, a da ne izgledaju glomazno, kao što je The Lotus Tote iz Khaitea', Tomas Hill te dodaje 'Balenciagin Tool 2.0 Tote također je među mojim omiljenim. Ozbiljno, nemojte podcjenjivati snagu patentiranog, crnog krokodila.'

Bez obzira je li vaš stil više minimalistički, romantičan, boemski ili tu negdje između svih tih stilova i modnih pravaca, šarenilo modela, uzoraka, boji i veličan hobo torbi omogućava da ovaj modni dodatak nevjerojatno lako uklopite u svoj stil. Za one koji se na vrijeme žele pripremiti na val novih trendova, svakako se isplati baciti oko na modele brendova kao što su The Row i Bottega Veneta, ali i Ganni i Staud.

Moderno i minimalistički

Za one koje u modi manje uvijek znači više, nenametljiva torbica izrađena u neutralnoj boji i elegantnoj teksturi savršen je način da se priklone ovom trendu.

Predimenzionirano

Hobo torba velikih dimenzija i proporcija ne samo da je izvrsna za spremanje brojnih dnevnih potrepština, već i izgleda tako chic. Morate priznati, doista dojmljiv modni dodatak za narednu sezonu.

Torbica malenih dimenzija

I dok malena hobo torba nema jednaku funkcionalnost nošenja kao njezin predimenzionirani pandan, ležerna silueta i dalje odaje opušten i vrlo cool izgled ovog modnog dodatka.

Torbe s efektnim detaljima

Moderni i vrlo upečatljivi detalji novih hobo torbi udaljavaju se od klasičnog kožnog izgleda kojeg zamjenjuju raskošne kategorije poput teksture plišanog medvjedića, duginih boja i istaknutih printova.