uoči dodjele oscara

Hit na crvenom tepihu: Četiri dive pokazale zašto odijela nikad neće izaći iz mode

14.02.2023 u 13:08

  • +14

Glumice u odijelima

Izvor: Profimedia / Autor: JC OLIVERA / GETTY IMAGES / CHELSEA LAUREN/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Uoči dodjele Oscara održana je gala večer u Los Angelesu na kojoj su čak četiri holivudske dive blistale u elegantnim odijelima

U ponedjeljak navečer u Los Angelesu održana je jedna od mnogobrojnih gala večeri na kojoj sudjeluje probrano društvo s nominacijama za ovogodišnjeg Oscara, a u oči je upao stajling četiri holivudske zvijezde koje su umjesto haljina birale - odijela!

Time su samo potvrdila zašto su godinama veliki hit na crvenom tepihu na kojem glumicama pružaju elegantnu alternativu haljinama te priliku da se u njima istaknu na malo drugačiji način.

Ovoga puta, za njih su se odlučile Angela Bassett, Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis i Michelle Yeoh, dive nominirane za Oscara u kategoriji za najbolju glavnu glumicu. U svojim outfitima izgledale su besprijekorno elegantno, pokazujući još jednom zašto će chic odijela zauvijek ostati nepogrešivim modnim klasikom.

Cate Blanchett odlučila se za vrlo sofisticirano Lanvinovo odijelo krem boje na koje je odjenula profinjen dugačak kaput iste nijanse s upečatljivim zlatnim gumbićem u obliku ruže. Sličnu kombinaciju birala je još jedna holivudska diva, Jamie Lee Curtis. Kao i Blanchett, nosila je jednobojni outfit u nježnoj, pastelno plavoj boji, no odlučila se za malo razigraniji model asimetričnog kroja.

Nešto drugačiji stajling vidjeli smo kod Michelle Yeoh koja je odabrala Chanelovo odijelo od tvida. Blejzer i široke hlače bile su u usklađenom uzorku crne boje s bijelim, zlatnim i ružičastim detaljima, a glumica je look zaokružila Chanelovim naušnicama i dijamantnim prstenom.

Naposljetku, nešto sasvim drugačije pokazala je Angela Bassett koja je nosila odijelo na okomite plave i bijele pruge s pussy bow mašnom. U ovom upečatljivom stajlingu 64-godišnja glumica pokazala je zavidnu liniju i razigranim tonovima postigla cool mladenački izgled uz koji je djelovalo potpuno nevjerojatno da se nalazi u sedmom desetljeću!

Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Nedavno je i prelijepa Margot Robbie primila nagradu Wall Street Journala u otkačenoj kombinaciji bijelog odijela širokih nogavica, ispod kojeg je odjenula crnu čipkastu košulju.