NITKO KAO ONA

Jednostavno, a tako efektno: Cate Blanchett ovim je izdanjem pomela konkurenciju na crvenom tepihu

16.01.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Nakon osvojenog kipića zlatnog globusa, australska diva dobila je novo priznanje u aktualnoj sezoni nagrada. Za ulogu dirigentice Lydie Tár u psihološkoj drami Todda Fielda osvojila je kipić Critic’s Choice i pritom oduševila izdanjem u duhu safari stila odijevanja

Izostanak s dodjele Zlatnih globusa, Blanchett je ovoga vikenda nadoknadila dolaskom na 28. izdanje dodjele Critic’s Choice Awards.

CRITIC'S CHOICE AWARDS

Raskoš na crvenom tepihu: Poznate dame oduševile glamuroznim izdanjima na prestižnoj dodjeli nagrada

Pogledaj galeriju

Kraljica crvenog tepiha, kako ju brojni nazivaju, ni ovoga puta nije razočarala svojim odabirom. U suradnji s dugogodišnjom stilisticom Elizabeth Stewart osmislila je izdanje kojim se vinula u sam vrh listi najbolje odjevenih dama dodjele.

Iako za crveni tepih redovito odijeva kreacije talijanskog kralja elegancije, Giorgija Armanija, za čiji brend godinama nastupa u ulozi zaštitnog lica, ovoga puta sreću je okušala s kreacijom talijanske kuće Max Mara.

Njezin odabir činila je kombinacija ležerne košulje i pripijene suknje sirena kroja u duhu safari stila odijevanja.

  • +3
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Dok su se njezine kolegice bile odlučne u namjeri da zabljesnu, višestruko nagrađivana Blanchett odlučila se za nenaglašenost, sve do minimalne količine nakita s potpisom Louisa Vuittona i kose u jednostavnim, nježnim valovima.

Odjevni predmet koji je dizajnirao Max Mara, sa svojim strukturiranim ovratnikom, funkcionalnim džepovima na prsima i zavrnutim rukavima uvučenima u suknju do poda sa suptilnim resama, izražavao je osjećaj strogog, utilitarnog glamura.

Ovo, međutim, nije prvi put da se kombinacija košulje i suknje probija na crvenom tepihu. Izdanje Sharon Stone s dodjele Oscara 1998. godine u bijeloj košulji brenda Gap ušlo je na listu najboljih oskarovskih izdanja, a samo prošle godine u sličnim kombinacijama na oskarovskom crvenom tepihu briljirale su glumice Uma Thurman i Zendaya.