svi ih nose

Hit dodatak: Judita Franković Brdar fura maramu kao Carrie Bradshaw

02.09.2020 u 22:01

Bionic
Reading

Ove su se ljetne sezone marame s vratova preselile u kosu pa su uz rajfove i gumice postale pravi frizerski hit. Chic detalj uz kojeg se mogu isfurati i opuštene i elegantni outfiti, omiljen je i među slavnim damama poput naše glumice

Raspuštena kosa, visoki ili niski rep, mala i simpatična punđa - marame ih sve vole. I dok su se proteklih sezona nosili turbani i maramw isprepletenu u repu ili pletenici, ove sezone vratio se malo drugačiji način vezanja. Jedan od njih je babushka stil vezanja marama, one koje se vežu ispod brade, a drugi onako kako je svoju maramu voljela nositi Carrie Bradshaw u seriji 'Seks i grad' - na stražnjoj strani glave odnosno iznad vrata.

Upravo tako svoju je maramu zavezala i glumica Judita Franković Brdar na otvorenju zagrebačkog Design Districta. Njome je upotpunila jeans look - svijelo plavu jaknu i tamno plave trapezice.

Osim što su nam se kroz velika vrata vratile scrunchie gumice za rep sa stilom, uz njih su ušetale i marame za kosu. Da je riječ o trendu koji će sve više dolaziti do izražaja, najavila je i ready-to-wear kolekcija francuske modne kuće Dior, na kojoj su modeli prošetali pistom s pregršt zanimljivih inačica svilenih marama na glavi.

  • +2
Dior FW 2020/2021 Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Marame nose i Izabel Kovačić, Adriana Đurđević, Lidija Lešić, Kendall Jenner, ali i brojne druge dame s domaće i strane scene.

View this post on Instagram

🍒

A post shared by Izabel Kovačić (@izabelandrijanic) on