RAZBIJA STEREOTIPE

Helen Mirren iskreno progovorila o dugoj kosi u osmom desetljeću života

09.03.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Osim što godinama ponosno ističe sijede, dame Helen Mirren posljednjih mjeseci u potpunosti je odbacila ideju bi žene starije dobi trebale imati kratku kosu

U novom intervjuu 77- godišnja glumica otkrila je da je počela puštati kosu tijekom karantene uzrokovane Covidom-19 i da od tada ne pomišlja na njezino šišanje.

Osvrnuvši se na stereotip da starije žene ne bi ‘trebale’ imati dugu kosu, svoju je nazvala ‘radikalnom’.

“Tijekom pandemdije počela sam puštati kosu, a dugu nisam imala od svojih 20-ih. I nekako je rasla i nisam se dala zamarati time da ju odrežem’, priznala je britanska glumačka diva dodavši da svoju duhu kosu smatra ‘prilično cool’.

  • +2
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: MASSIMO INSABATO / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

‘Na neki način uživam u njoj, prilično je radikalna’, kazala je u svom novom intervjuu.

Oskarom nagrađena glumica ovih dana marljivo promovira superherojski film ‘Shazam! Fury of the Gods’, a na promo turneji nerijetko nosi raspuštenu kosu, kao na crvenom tepihu 73. Berlinalea.

I u ranijim intervjuima Helen je uzvratila udarac nametnutim standardima ljepote za žene starije dobi.  

Godine 2019. za magazin Graziu izjavila je kako je njezina generacija ‘predugo’ podvrgnuta ageismu i priznala da ne podnosi izraz ‘anti age’.

  • +2
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: TOULOUSE / GOFF PHOTOS / MARECHAL AURORE/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

‘Ženama moje generacije i ostalima koji ju slijede izuzetno je neugodno vidjeti da se kozmetički proizvodi za nas prodaju na licu 15-godišnjakinje’. Također je izjavila da ne voli koristiti izraz ‘ljepota’ jer ljude koji su nesigurni u svoj izgled čini ‘odmah isključenima’.

U svom posljednjem intervjuu Mirren je progovorila o tome što za nju znači biti ambasadoricom žena starijih od 60 godina. 'Život ne staje. A kreativnost ne prestaje i strast ne prestaje i energija ne prestaje, osim ako ju sami ne odlučite zaustaviti. Dakle, treba samo biti samomotiviran, stvarno, i nikada ne odustati. I pronađite užitak, ako je to moguće u vašem životu’, savjetuje glumica.